Свят на чиста благодарност към живота разкрива художникът Димитър Петров

...
Свят на чиста благодарност към живота разкрива художникът Димитър Петров
Коментари Харесай

Художникът Димитър Петров – „Далеч оттук…"

„ Свят на чиста признателност към живота ” разкрива художникът Димитър Петров в последната си живописна експозиция, озаглавена „ Далеч оттук… ”.



Изложбата е показана до 19 март в столичната изложба " Нюанс " и в нея посредством нереалното и съответното в натурата, посредством страстта на цветовете и формите Димитър Петров показва следващото си креативно търсене на вътрешно единство с природата, в която, съгласно художника „ всичко се слива в едно и нищо не е единствено за себе си ”.



Колко надалеч ни води създателят в чувството за неповторимост на живота и какви са картините, които демонстрира, Красимира Шопова беседва с галеристката Неда Митковска и с художника Димитър Петров.
 Димитър Петров е роден на 18 април 1969 година в Кюстендил. Завършва Художествена гимназия за изящни изкуства град София през 1988 година През 1996г. приключва Националната художествена академия, компетентност “Стенопис ”. Член на Съюза на българските художници от 1995 година Прави едногодишен креативен престой в Индия през 2000 година Печели народен конкурс за креативна специализация в Cite International des Arts, Париж Франция. Участва в над 100 общи и независими изложения в страната и чужбина.  Носител е на редица награди, измежду които: Награда за живопис от Национална галерия - Бианале ”Приятели на морето ” Бургас през 2012 година Награда за живопис - Балканско квардинале на живописта, Стара Загора, 2004 година Първа премия - народен конкурс за произведение на изкуството върху стена, София 2001 година Награда на “Център за изкуства Сорос ” за млад създател от Международното трианале на живописта, София 1995 година Многократно е притежател на премията за живопис ”Струма ”, както и доста други.  Картини на Димитър Петров са владеене на ХГ Кюстендил, ХГ Бургас, ХГ Стара Загора, ХГ Разград, както и на сбирки в Европа, Азия и Северна Америка.

Снимки – галерия " Нюанс "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР