Свят Фон дер Лайен иска ратификация на Истанбулската конвенция -

...
Свят Фон дер Лайен иска ратификация на Истанбулската конвенция -
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска ратификация на Истанбулската конвенция - какво обеща

Свят Фон дер Лайен желае ратификация на Истанбулската спогодба - какво даде обещание Кандидатът за началник на Европейска комисия направи послание пред депутатите  Виолета Русенова 16 юли 2019, 11:20  Фон дер Лайен желае ратификация на Истанбулската спогодба - какво даде обещание Източник: ЕПА/БГНЕС
андидатът за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде обещание да предложи "зелена договорка " за Европа през първите си 100 дни от длъжността, която ще има за цел безпристрастен към въглерода континент до 2050 година.

"Ще показва зелена договорка за Европа през първите си 100 дни от ръководството. Ще показва първия европейски закон за климата, който ще дефинира задачата от 2050 година в закон, " сподели Фон дер Лайен пред Европейския парламент.

По-късно денем те ще гласоподават номинацията й в пленарната зала в Страсбург. В 10 часа тази заран Урсула фон дер Лайен направи изказване в пленарната зала, в което показа публично своята визия и проекти като ръководител на Комисията. Обръщението и ще бъде последвано от спор с евродепутатите.
Урсула фон дер Лайен, която може да бъде първата жена ръководител на Европейската комисия
Тя съобщи, че е подготвена да удължи излизането на Англия от Европейски Съюз след крайния период от 31 октомври, в случай че е належащо.

"Готова съм за по-нататъшно удължение на периода за отдръпване, в случай че се изисква повече време по основателни аргументи ", сподели Фон дер Лайен. Нейните забележки провокираха гърмеж от насмешки от страна на членовете на Европейския парламент, ангажирани с Брекзит.

Ратификация на Истанбулската спогодба от всички страни-членки на Европейски Съюз, нов пакт за миграция и леговище на бежанците.

"Бих предложила един нов пакт за миграция и леговище и рестарт на Дъблинската промяна. Това ще ни разреши да се върнем към едно изцяло функциониращо Шенгенско пространство ", сподели германката. По думите й, светът има потребност от мощна Европа, а с цел да бъде мощна тя, би трябвало и да е единна. Затова би трябвало да "имаме смелостта да постановяваме решения във външната политика посредством квалифицирано болшинство " изрече вижданията си германката, родена в Брюксел. Именно заради този факт тя посочи пред евродепутатите, че първо се усеща европейска, а чак по-късно германка.

Веднага след речта й Манфред Вебер, водещият претендент на ЕНП, който беше отритнат за началник на Европейска комисия, съобщи, че европейската десница в Екологичен потенциал ще поддържа Лайен.

Ако бъде определена тя ще заема поста през идващите 5 години. Евродепутатите ще гласоподават през днешния ден от 19.00 ч. българско време.

Фон дер Лайен се нуждае от поддръжката на безусловно болшинство (50% + 1) от гласовете на депутатите, с цел да стане първата жена заела този пост.

Урсула фон дер Лайен ще има 30 минути, с цел да показа визията си и да убеди депутатите, които по-късно ще я подложат на тричасов спор.

Самото гласоподаване е скрито, а резултатът ще стане прочут след броене на гласовете. Никой обаче не смее да заложи на резултат. В досегашните си представяния Фон дер Лайен, даде визия за целите си, само че партиите резервираха правото си да решат след чуването. Фон дер Лайен дава обещание повече Европа, амбициозна климатична стратегия, въвеждане на минимална заплата във всички европейски страни. Другите упоритости на Германката са основаване на Механизъм за наблюдения за запазване на а върховенството на закона и Истанбулската спогодба.

Ето по тази причина да вземем за пример, българските социалистите може и да не я поддържат. По други аргументи и огромна част от останалите социалисти също са скептични, в това число немските. ЕНП са твърдо зад нея, като се изключи Радан Кънев който изрази несъгласие.

Ако вотът се провали се чака горещо лято и всичко ще стартира изначало.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР