Свят ЕК заплашва Италия с 3,4 милиарда глоба Източник на

...
Свят ЕК заплашва Италия с 3,4 милиарда глоба Източник на
Коментари Харесай

ЕК заплашва Италия с 3,4 милиарда глоба

Свят Европейска комисия заплашва Италия с 3,4 милиарда санкция Източник на Комисията съобщи, че се приготвя нова процедура за несъразмерен недостиг против страната  Жанета Нейкова 29 май 2019, 10:33 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Европейска комисия заплашва Италия с 3,4 милиарда санкция
Европейска комисия заплашва Италия с 3,4 милиарда санкция
 Бави се изборът на ръководител на Европейска комисия
Бави се изборът на ръководител на Европейска комисия
 200 служители на реда и прокурори нахлуха в офисите на „ Порше ”
200 служители на реда и прокурори нахлуха в офисите на „ Порше ”
 Мощна детонация унищожи дома на българин в Германия
Мощна детонация унищожи дома на българин в Германия
 Акция против сърби в Косово, армията на Сърбия в бойна подготвеност
Акция против сърби в Косово, армията на Сърбия в бойна подготвеност
 Рекордна суша в Сидни, лимитират водата
Рекордна суша в Сидни, лимитират водата
 Трима убити и 19 ранени след офанзива с нож в Япония
Трима убити и 19 ранени след офанзива с нож в Япония
 Новите евродепутати на Италия – без Мусолини, само че с Берлускони
Новите евродепутати на Италия – без Мусолини, само че с Берлускони

вропейската комисия заплашва Италия с санкция до 3,4 милиарда евро. Комисията ще изпрати писмо до Рим в идващите няколко дни, излиза наяве от формален представител на Комисията, разговарял с Euractiv.

Според източника Европейска комисия се готви да стартира нова процедура за несъразмерен недостиг против Италия, както и да изготви отчет по член 126.3 от Договора за Европейски Съюз.

Решението идва като отговор на неналичието на старания от страна на държавното управление да управлява обществените разноски на мощно задлъжнялата страна от Европейски Съюз, показва медията.

Мярката е допустимо да бъде взета в границите на процеса по мониторинг на бюджета, осъществяван от Европейския съюз, и да бъде въведена още на 5 юни. Това ще съставлява ново ескалиране на спора сред Брюксел и Рим, който докара до разтърсване на пазарите в Европа през 2018 година

Крайното решение към момента не е взето, а двете страни отхвърлят коментар.

Commission to launch sanction procedure against Italy https://t.co/9HBexIphqv
— EURACTIV Economy (@eaEconomy) 28 май 2019 година
След новината цената на италианските облигации се намали, като доходността по 10-годишните държавни скъпи бумаги доближи 2,705%. Еврото на собствен ред продължи да отслабва по отношение на $, достигайки цена от 1,1187 $.

За да се приложи глобата, ще се изиска утвърждението на финансовите министри от Европейски Съюз.

#EuropeTitanic >
Brussels was likely to start disciplinary steps against Italy on June 5 over its public finances.

> A warning letter from the Commission is expected to be sent to Rome this week.
https://t.co/IYUcvGXWBA
— Wolf of Coin Street on steroids (@BNF75) 28 май 2019 година
Според разпоредбите на Европейски Съюз, членовете на блока би трябвало да държат недостига (обществените разходи) си под 3%, а дългът - под 60% от Брутният вътрешен продукт. При съответствие от 132% дългът на Италия е два пъти над тавана.

Италианският вицепремиер и водач на "Лига " Матео Салвини съобщи в понеделник, че ще се опълчи на европейските претенции при правенето на идващия бюджет на страната.

European Commission VP @VDombrovskis speaks exclusively to @Silvia_Amaro about the relationship between Brussels and Rome https://t.co/3zITIw7O1Z #CNBCExclusive
— CNBC Int'l PR (@cnbcipr) 28 май 2019 година
Как се оправя България

През февруари тази година Европейската комисия разгласява годишната си оценка за икономическото и общественото състояние в страните членки, която включва постоянния отчет за България.

Обобщението на задълбочените прегледи е, че в България, Германия, Испания, Франция, Хърватия, Ирландия, Нидерландия, Португалия, Румъния и Швеция са налице стопански несъответствия.

През ноември предходната година Комисията стартира задълбочени прегледи за 13 страни членки за да проучва дали те са наранени от макроикономически несъответствия и при позитивен отговор — какъв брой съществени са те. Комисията стигна до заключението, че съществуват несъответствия или несъразмерни несъответствия във всички тези 13 страни членки, само че в някои случаи сериозността на несъответствията понижава.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: несъразмерен недостиг Италия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР