Свят DW: Изчезват хора, показали истината за коронавируса в Ухан

...
Свят DW: Изчезват хора, показали истината за коронавируса в Ухан
Коментари Харесай

DW: Изчезват хора, показали истината за коронавируса в Ухан

Свят DW: Изчезват хора, посочили истината за ковид в Ухан Какво споделя публицист, напуснал държавната телевизия, с цел да може да предава онлайн и без цензура от блокирания град  Василена Василева 6 март 2020, 07:04  Нова развръзка с избягалата арабска принцеса
Нова развръзка с избягалата арабска принцеса
 Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия
Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия
 Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз
Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз
 Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас
Ердоган преди диалога с Путин: Целият свят гледа нас

" Kлането на Кориналдо ": Кой е отговорен за нещастието в италианския клуб
 Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани
Курц: Ако преминат гръцката граница, ще ги спрем в Западните Балкани
 Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на турско-гръцката граница
Студ, апетит, беззащитност... Бежанците на турско-гръцката граница
 Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган
Бой в турския парламент, опозиционен народен представител подлага на критика Ердоган

и Зъуа е работил до неотдавна за китайска държавна телевизия. Но напуща, с цел да предава онлайн и без цензура от Ухан. Сега стана ясно, че журналистът е липсващ безследно. В неопределеност са още двама като него.

Видео демонстрира Ли Зъуа зад кормилото на автомобила му, до момента в който кара по улиците на Ухан. "По петите ми е кола на китайската Държавна сигурност ", споделя уплашено 25-годишният публицист, до момента в който се снима с мобилния си телефон. "В Ухан съм, преследват ме ", повтаря той, представен от "Дойче веле ".

Първи смъртен случай от ковид във Англия

Ли въпреки всичко съумява да се добере до жилището си, откъдето предходната сряда качва в Ютюб последното си към този момент видео обръщение: "Не мога да си мълча. Нито пък съм подготвен да си затварям очите и ушите. Точно поради това неотдавна напуснах държавната телевизия CCTV - с вярата, че и други хора като мен ще се надигнат ".

"Това е краят "

Ли е работил до неотдавна в държавната телевизия CCTV. Но след експлоадирането на епидемията от ковид в Ухан, журналистът взема решение да напусне, с цел да може да предава онлайн и без цензура от блокирания град.

Преди две седмици Ли предава онлайн от един от крематориумите в града, където незабавно търсели служащи, тъй като личният състав просто не успявал да се оправи с потока от мъртъвци. Друг негов репортаж демонстрира под земята гараж в Ухан, където странстващи служащи били принудени да живеят в мизерни условия. С други думи: Ли предава от места, които държавните медии в никакъв случай няма да покажат.

Изследват българина със подозрения за ковид от Австралия

"Нямам за цел да разпалвам протести. А и знам, че идеализмът ни беше погубен още напролет на 1989 година ", споделя Ли, намеквайки за кървавите събития на площад Тянанмън в Пекин.

"Ако обаче всички просто си седим и следим безучастно, нищо няма да реализираме. Днешните младежи не знаят нищо за историята на страната си. И по тази причина си мислят, че заслужават това, което имат през днешния ден като живот ", споделя журналистът.

Ли Зъуа е следвал в един от водещите журналистически факултети в Китай. От една седмица обаче от него няма никаква диря. При това Ли не е единственият липсващ кореспондент. В средата на февруари управляващите задържаха китайския блогър Фанг Бин, който беше снимал трагични подиуми в лечебните заведения на Ухан. В неопределеност е и юристът и блогър Чен Чиуши, който също предаваше от Ухан.

МВФ отпуска 50 милиарда $ за битка с ковид

Когато предходната сряда идват да го приберат, Ли Зъуа предава онлайн в мрежата. Към чиновниците на реда той се обръща със следните думи: "Щом подкрепяте един подобен режим, без въобще да разсъждавате, ще пристигна денят, когато вие самите ще станете жертва на този режим. Това е краят. Готов съм да ви отворя вратата ".

Цензура, тормоз и принуждение

Тази седмица Съюзът на задграничните репортери в Китай разгласява годишния си доклад. В него се споделя, че средата, в която работят публицистите в страната, става все по-репресивна. Над 80 на 100 от задграничните репортери признават, че в хода на работата им през предходната година съществено са зачестили случаите на цензура, тормоз и даже принуждение. А образецът с Ли Зъуа демонстрира, че сериозните публицисти могат даже да изчезнат безследно.

Италия затваря всички учебни заведения и университети поради ковид

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: ковид ухан публицист липсващ .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Колко би трябвало да е вноската за пенсия съгласно Национален осигурителен институт  1 Над една трета от българските деца са застрашени от беднотия  1 Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  1 Спекуланти печелят от ковид --> Пaрите ни  Колко би трябвало да е вноската за пенсия съгласно Национален осигурителен институт Колко би трябвало да е вноската за пенсия съгласно Национален осигурителен институт  Над една трета от българските деца са застрашени от беднотия Над една трета от българските деца са застрашени от беднотия  Кой ще връща парите на търговци с билети от <a href=лотарията " /> Кой ще връща парите на търговци с билети от лотарията  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни <br>
Как новите цени на газа ще се отразят на сметките ни
 Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище Тригодишното момиче, което се смее на бомбите, откри леговище  <br> Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители <br>
Кейти Пери и Орландо Блум ще стават родители
 <br> <strong> Прическите </strong>, които превземат <strong> 2020 </strong> <br>
Прическите , които превземат 2020
Последни  <p>DW: Изчезват хора, посочили <strong>истината </strong>за ковид в Ухан</p> DW: Изчезват хора, посочили истината за ковид в...  Кадър от кино лентата КАМЕРА! РАБОТИ! Снимки от обичаните български филми  Първи смъртен случай от ковид във Англия Първи смъртен случай от ковид във Англия  Дъжд и вятър в идващите дни, идва захлаждане Дъжд и вятър в идващите дни, идва захлаждане  Марсоходът Perseverance НАСА кръсти идващия марсоход " Упоритост "  <p>Днес честват всички, чиито имена значат<strong> &quot;който краси света&quot;</strong></p> Днес честват всички, чиито имена значат "който...  Нова развръзка с избягалата арабска принцеса Нова развръзка с избягалата арабска принцеса  Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в...  <p>ООН: За 30% от хората мъжът има право да бие жена си</p> Организация на обединените нации: За 30% от хората мъжът има право да бие жена си  Борисов: Солидарност и споделена отговорност Борисов: Солидарност и споделена отговорност  Обявиха грипна зараза в цяла България от на следващия ден Обявиха грипна зараза в цяла България от на следващия ден  Председателят на КЕВР Иван Иванов КЕВР: По-евтиният газ няма да понижи сметките ни с 40%  Изследват българина със подозрения за ковид от Австралия Изследват българина със подозрения за ковид от...  Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата на индивида Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата...  <p><strong>Илиана Раева</strong> и двете ѝ&nbsp;<strong>бременни дъщери</strong> с&nbsp;фотосесия</p> Илиана Раева и двете ѝ бременни дъщери...  <p>Нова <strong>бежанска криза</strong> може да пречупи ЕС</p> Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз  <p>Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас</p> Ново лице, 6-цилиндров мотор и 7 хибрида за E-клас  България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “ от ОАЕ България желае екстрадицията на притежателя на „ Левски “...  <p><strong>Двойно изкушение</strong> -&nbsp;разголените Кайли и Стаси (СНИМКИ)</p> Двойно прелъщение - разголените Кайли и Стаси...  Каква е тази необикновена дупка на Марс? Каква е тази необикновена дупка на Марс? Всичко от през днешния ден Виц на деня - Подсъдими, за какво обрахте банката! Мълчание... - Пак Ви запитвам, за какво обрахте банката? Подсъдимият: - Ами тя стартира първа... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Преродена. Ванеса, която се изправи против анорексията  Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията Радев: Призванието на поколенията ни е да отстояват демокрацията  На Шипка е положен първият камък на българската независимост  Честит 3 март! Честваме 142 години от Освобождението на България  Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март  Българката, след която образованието не е същото Водещи вести  <p>Днес честват всички, чиито имена значат<strong> &quot;който краси света&quot;</strong></p> Днес честват всички, чиито имена значат " който краси света "  Първи смъртен случай от ковид във Англия Първи смъртен случай от ковид във Англия  Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата на индивида Скандал с български арбитър в Европейския съд по правата на индивида  Председателят на КЕВР Иван Иванов КЕВР: По-евтиният газ от Русия няма да понижи сметките ни с 40%  Кадър от кино лентата КАМЕРА! РАБОТИ! Снимки от обичаните български филми Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР