Свободните сутрини през празничните дни са идеалният момент човек да

...
Свободните сутрини през празничните дни са идеалният момент човек да
Коментари Харесай

Трицветна баница

Свободните сутрини през празничните дни са идеалният миг човек да се посуети малко из кухнята и да опита нещо по-различно. Днешното ни предложение е за " трицветна " баница. Нарекохме я по този начин, тъй като е с три типа заряд. С помощта на готово бутер тесто от магазина уханието й ще извърши дома и ще разсъни апетита и на най-злоядите членове на фамилията за нула време.

 

Необходимите артикули:

2 пакета бутер тесто (с правоъгълна форма)
3-4 кубчета замразен спанак
100 г извара
сол, индийско орехче
1 дребна алена цикория
100 г сирене ементал
сол, черен пипер
шунка (нарязана на фино за сандвичи)
топено сирене (на листчета за сандвичи)
1 яйце



Пригответе пълнежите. Сварете спанака, отцедете го от водата доста добре, прибавете изварата, солта и индийското орехче (на върха на ножа). Опитайте на усет и оставете настрани.

В касерола сипете малко олио. Нарежете цикорията, посолете я, похлупете съда и я задушете, до момента в който омекне. Прехвърлете я в купа, нарежете сиренето ементал на кубчета.



Загрейте фурната на 200 градуса.

Разтворете първата кора, нарежете я на ленти с широчина 4-5 см. В средата на всяка лента сипете от пълнежите, редувайки ги, като третият заряд е сирене и шунка. Навийте всяка лента на фитил, прехвърлете в кръгла намазана с масло тавичка и подредете като вита баница.

Накрая разбийте хубаво яйцето и намажете баницата от горната страна. Печете към 30 минути, до момента в който се получи хубава златиста коричка.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР