Свищов. В Стопанска академия Димитър А. Ценов, с тържествена церемония

...
Свищов. В Стопанска академия Димитър А. Ценов, с тържествена церемония
Коментари Харесай

С тържествена церемония Стопанска академия „Д. А. Ценов” дипломира магистрите от випуск 2020

Свищов. В Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”, с тържествена гала навън пред Факултетски корпус, се дипломираха магистрите от випуск 2020. Това оповестиха от пресцентъра на академията .

Облечени в университетски тоги, диплом за приключена образователно-квалификационна степен „ магистър ” получиха защитилите дипломна работа икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в постоянна и в отдалечена форма по разнообразни магистърски стратегии. Сред гостите на тържествената гала бяха деканите на факултети, ръководители на водещи катедри и на магистърски стратегии, преподаватели, докторанти, родители, другари и близки на дипломантите.

Приветствие към абсолвентите-магистри от името на академичното управление сервира доцент доктор Любомир Иванов – зам.-ректор „ Научноизследователска активност и развиване на фрагментите ”. Той пожела на дипломантите образованието им в Свищовската академия да бъде „ най-сигурният им компас в бурното море на живота ” и със своите професионални триумфи да превъплатят в дело завета на Дарителя Димитър Ценов – „ … щото българският народ да върви безкрай по пътя на културния прогрес ”.

Здраве, непримиримост, безстрашие, сполучлива кариерна реализация и „ На добър час ” пожелаха на дипломираните магистри и деканите на четирите факултета – проф. доктор Андрей Захариев (Финанси), доцент доктор Светослав Илийчовски (Производствен и търговски бизнес), проф. доктор Атанас Атанасов (Стопанска отчетност), проф. доктор Маргарита Богданова (Мениджмънт и маркетинг). В приветствията си те подчертаха, че придобиването на най-високата образователно-квалификационна степен – „ магистър ”, към този момент не е единствено цел, а е обоснована нужда и доста значима стъпка за бъдещата им сполучлива професионална реализация. Деканите увериха дипломантите, че да си в града на първите, да си получил тапия от висше учебно заведение – рожба на великодушното и неповторимо подаяние на Димитър Ценов, това задължава – задължава с всяка крачка по житейския път като персони и експерти, само че също така, дипломата от Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” им носи и доста преимущества.

По време на тържествената гала бяха оповестени имената на първенците на випуска от всеки факултет, част от които се дипломираха с триумф Отличен 6.00. Сред дипломантите-магистри бяха и студенти от Украйна (втория випуск), които се образоваха по взаимен план за двойна тапия на Свищовската академия и Донецкия народен университет „ Василий Стус ” – гр. Виница, Украйна. В чест на дипломираните магистри от випуск 2020 прозвучаха студентският химн Gaudeamus igitur и „ Многая лета ”. Емоционалните моменти дипломантите, запечатаха в голям брой фотоси пред Свищовското висше учебно заведение, пред паметника на Дарителя и при извършване на ритуала по мятане на университетските барети пред постройката на Ректората.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР