Свищов. Като иновативно училище Средно училище Цветан Радославов“ в Свищов

...
Свищов. Като иновативно училище Средно училище Цветан Радославов“ в Свищов
Коментари Харесай

Средно училище „Цветан Радославов“ в Свищов се включи в националния проект „Иновации в действие“

Свищов. Като новаторско учебно заведение Средно учебно заведение „ Цветан Радославов “ в Свищов се включи в националния план (НП) „ Иновации в деяние “. Това оповестиха от образователното заведение . То е взело участие в активност „ Мобилност за разпространение и мултиплициране на положителни нововъведения сред новаторски учебни заведения “. Тя разрешава продан на нововъведения сред новаторски и неиновативни учебни заведения, включени в Национален парк. Целта на подвижността е шерването на положителни педагогичен практики и хрумвания.

В началото на месеца екипът от СУ „ Цветан Радославов “, състоящ се от учители и възпитаници посети Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „ Проф. доктор Д. Димов ” в Ловеч и се срещна с въведената иновация „ Техници под „ надзор “ - Симбиоза сред две специалности “.

„ При гостуването ни в Ловеч имахме удоволствието да присъстваме на новаторски урок „ Пчелите и медът – смисъла им за индивида и природата ”. По време на лабораторното упражнение беше изработен органолептичен разбор на мед, в който с готовност и интерес се включиха и нашите възпитаници. Направихме опознавателна обиколка на учебното заведение и бяхме впечатлени от базата, с която се обезпечава образователния развой по специфичните предмети. Любезните ни домакини ни демонстрираха и забележителностите на гр. Ловеч. Благодарим на Габриела Георгиева – шеф и сътрудниците, които ни осигуриха наситена, ползотворна и приятна стратегия “, споделят от СУ „ Цветан Радославов “.

В идната седмица визитата е върната и екип от учители и възпитаници от НПГВМ е посетил свищовската гимназия, с цел да се запознае с въвеждането на нов образователен предмет „ IT математика “ като избираем образователен час за най-малките ни ученици.

„ Гостите ни и старши специалистът Бонка Долчинкова от РУО – Велико Търново следиха урок в първи клас, извършен от Наталия Станкова. Малките възпитаници с готовност работиха и демонстрираха какво са научили през годината – 3D изобразяване, работа в блоковите образни среди за програмиране Scratch и, както и с интерактивните Bee-Bot пчелички “, споделят още от Средно учебно заведение „ Цветан Радославов “.

И при двете срещи, във официални и в неофициални диалози, учителите от двете учебни заведения са обменили отзиви и хрумвания по отношение на просветителните нововъведения. Гостите са останали впечатлени както от показания урок, по този начин и от интериора учебното заведение, който е дело на изобретателните ни учители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР