Свинската мас е уникален продукт, който се цени в различни

...
Свинската мас е уникален продукт, който се цени в различни
Коментари Харесай

Как да приготвим свинска мас вкъщи?

Свинската мехлем е неповторим артикул, който се цени в разнообразни кухни по света

Дълготрайната свинска мехлем се уважава освен поради изгодата и калоричността, само че и за неутралния си усет и аромат, което дава опция за сполучливо използване в готвенето, написа

Днес ще ви разкажем повече за свинската мехлем, както и за другите изгоди. В края на краищата, не е чудно, че нашите предшественици са я употребявали при разнообразни болести: от алопеция до алкохолизъм.

Как да си приготвим домашна свинска мехлем?

Както всеки различен артикул, свинската мехлем може да се купи в магазина, само че домашно приготвената е доста по-здравословна и по-вкусна. За да се подготви, вземете прясна сланина и вътрешните тлъстини, откакто се изрязват остатъците от месото. Накиснете за към 12 часа, постоянно сменяйте водата.

Накиснатите първични материали се нарязват на дребни късчета и стартират да се нагряват на слаб огън, до момента в който водата се изпари. Получените пръжки се отстраняват и полупрозрачната лой се излива в буркани или керамични съдове.

Свинската мехлем се употребява за пържене на месо или зеленчуци, прибавя се към брашно за сладкарски произведения. Свинската мехлем може да се употребява като закуска - просто се ннамазва върху парче черен самун и поръсва със сол. Можете също да добавите чесън, пипер, билки или други подправки.

Струва си да отбележим изгодите от свинската мехлем за здравето

Въпреки обстоятелството, че в процеса на топлинна обработка на мазнините, някои от техните потребни детайли се губят, остават витамини В 4 и Е, както и селен. Освен това при прасета, които се отглеждат на пасища или постоянно са на слънце, има голямо количество витамин D в мазнините (повече има единствено в черния дроб на треска).

B 4 (холин) оказва помощ за определяне на метаболизма на мазнините и протеините в организма, удобно въздейства върху работата на сърцето, предотвратява появяването на кръвни съсиреци, лекува черния дроб. Витамин Е укрепва кръвоносните съдове, усъвършенства кръвосъсирването и регенерацията на тъканите.

От незапомнени времена свинската мехлем е била употребена като лекарство: при болки в ставите, за лекуване на сълзаща екзема, настинки и други болести.

За алопеция проблематичните зони на кожата се намазват със свинска мехлем, след което се измиват с топла вода. Процедурата се повтаря няколко пъти. С течение на времето косата в действителност стартира да пораства и даже да се сгъстява.

В случай на болежка в ставите, проблематичните места се намазват през нощта с мехлем, покриват се с восъчна хартия, увиват се с дебела превръзка. Ако към маста се добави мед, лечебният резултат ще е още по-добър.

В козметиката свинската мехлем се употребява за разчистване на лицето, унищожаване на възпалението, подсилване на косата. Витамин D забавя стареенето на кожата, отстранява люспите и сухотата, придава мекост и я прави кадифена. Витамин В 4 усъвършенства регенерацията на клетките, прави кожата еластична. Витамин Е изглажда кожата. Селенът предотвратява акнето.

Например, за лекуване на напукана и люспеста кожа, можете да употребявате свинска мехлем, без да добавяте други съставни елементи. Просто разтривайте маста в кожата за 7-10 минути. Основното нещо е деликатно да се борави с кожата към очите - би трябвало да се ползва леко с потупване. След това отстранете останалата част от продукта с хартиена салфетка. За да затвърдите резултата, можете да нанесете овлажнител.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР