Свикнали сме да смятаме, че хората са първите разумни и

...
Свикнали сме да смятаме, че хората са първите разумни и
Коментари Харесай

Първите разумни същества на Земята са рептилиите

Свикнали сме да считаме, че хората са първите рационални и цивилизовани същества на планетата ни. Но не е изключено, че нещата въобще не стоят по този начин, настояват американски учени.

Напълно е допустимо преди десетки милиони години на планетата ни да са живеели рационални рептилии, които не са изчезнали. С времето те са еволюирали и даже живеят измежду нас.

Епохата на господството на динозаврите е почнала преди към 240 милиона години и е траяла повече от 175 милиона години. Миниатюрните бозайници, които се появили преди тях, намерили място за живеене само по клоните на дърветата и в дупки в земята.

Всичко останало е принадлежало на рептилиите. Динозаврите, без значение летящи, сухоземни или водни, не се отличавали с кой знае каква мозъчна активност. Тридесетметровият диплодок да вземем за пример имал мозък като на малко коте.

Странното обаче е, че при динозаврите гръбначният мозък е бил доста по-развит от основния. При някои типове се оказва, че основният им мозък е тежал 70 грама, а гръбначният – повече от кг и половин.

Не всички динозаври обаче били глупави. Това станало ясно на палеонтолозите, когато изучавали остатъци от стенонихозавър, прочут също по този начин като троодон. Той бил висок към метър и половина и дълъг близо два метра.

 Първите рационални същества на Земята са рептилиите

Троодонът доста приличал на велосираптора, който също ходел на задните си крайници и имал сръчни предни лапички, с които хващал всичко. Странният динозавър даже можел да слага ръцете си на гърба, като криле.

Стенонихозавърът е може би единственият динозавър с извънредно развъртян основен мозък. В черепната му кутия може да се побере мозъкът на маймуна. Този тип динозаври ловували групово, с създадени тактики.

Почти хуманоидната осанка на този динозавър мощно впечатлила палеонтолозите. Те считат, че не на вятъра в митологиите на всички нации съществуват рептилии с могъща мощ.

Според някои американски учени хуманоидните динозаври не са измрели, а са еволюирали в раса на хора със змиски очи. Според тях хората със зеници, които не са като човешките, а понякога стават отвесни като на рептилиите, нормално са измежду значимите хора в държавните управления на разнообразни страни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР