„Свидетели сме на поредната провокация на господин Павле Траянов, който

...
„Свидетели сме на поредната провокация на господин Павле Траянов, който
Коментари Харесай

Изправени сме пред провокациите на Северна Македония

„ Свидетели сме на следващата провокация на господин Павле Траянов, който си разреши да прави неморална прилика сред бомбардировките в Украйна и настояването за катарзис на анти-българската номенклатура в Македония. Какъв цинизъм!!! “ Това се споделя в позиция на Културния център, „ Иван Михайлов “, в Битоля.

Позицията е във връзка поредицата от антибългарски изявления в прилежаща Република Северна Македония против България, в които политиката на страната ни се съпоставя с тази съветската експанзия против Украйна, съобщи кореспондент на " БГНЕС ".

„ Очевидно е, че просръбските среди в Македония нямат морални задръжки да спекулират с всека интернационална обстановка, колкото и да е отдалечена от Скопие, с цел да постановат титовата си антибългарска теория. Дали в този миг има друга с изключение на Северна Македония страна-член на НАТО, която да атакува политически друга страна-член, освен това от източния фланг на Алианса?! В момента, в който България е изправена пред тестването на съветската неприязън и пред бежанска вълна?! Това ясно приказва кой е слабото звено на НАТО “, декларират от културния център.

„ И в действителност е предстоящо. Днес антибългарските среди в Скопие си дават добре сметка, че те са артикул на същия вид окупация като донецките сепаратистки републики основани и приети от съветския деспот. Разликата е в историческия интервал, само че не и в създателите на експанзията. Ако изобщо би трябвало да се прави прилика, това е сред основаната на българска етническа територия през 1945г. Народна република Македония и Донецката национална република основана през днешния ден от съветския окупатор - както Македонската " национална република " беше основана от югославския окупатор. Затова дано продуктът на УДБА, Траянов, да се смири и да не атакува в този тежък миг страна от Източния фланг на НАТО тъй като с тези си дейности потвърждава, че мястото на Скопие в Алианса е било " на политически заем без покритие ", се споделя още в позицията.

По-рано през днешния ден от Министерство на външните работи излязоха с позиция, в която приканват РСМ да спре с циничните внушения против България

Във връзка с поредност от провокативни и злонамерени антибългарски мнения от страна на политици и общественици в Република Северна Македония от последните няколко дни, Министерство на външните работи показва угриженост, че се води злонамерена акция против страната ни, целяща разпалване на антибългарски настроения.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

" Още по-тревожно е, че се вършат опити за умишлена корист с трагичните събития в Украйна вследствие на съветската военна експанзия. Смятаме, че сходни цинични внушения би трябвало да бъдат изрично отхвърлени. Никой няма право да злоупотребява с нещастието на украинския народ по сходен нахален и непоследователен метод. Министерство на външните работи показва угриженост за вероятно отрицателно отражение на сходна акция върху позитивните трендове на политическия разговор през последните месеци ", считат от българското външно министерство.

Само преди три дни водачът на Демократическия съюз Павле Траянов, който взе участие в държавната коалиция отпред с Димитър Ковачевски назова България геноцидна страна, съобщи БГНЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР