Световнят №1 Рафаел Надал започна с рекорд участието си на

...
Световнят №1 Рафаел Надал започна с рекорд участието си на
Коментари Харесай

Рафаел Надал се завърна с рекорд в купа "Дейвис"

Световнят №1 Рафаел Надал стартира с връх присъединяване си на шампионата за купа " Дейвис ". Левичарят от Майорка се включи в конкуренцията за пръв път от две години, като желае да се приготви по-добре за сезона на червени кортове.

Надал реализира победа в три сета против Филип Колшрайбер от Германия – 6:2, 6:3, 6:3, с което сложи връх за най-дълга победна серия в шампионата. На сингъл и двойки испанецът не познава усета на загубата в 23 следващи срещи в купа " Дейвис ".

Победата на 31-годишния тенисист беше значима, откакто преди този момент Александър Зверев изведе Германия напред с триумф 6:4, 6:2, 6:2 над Давид Ферер. Световният №1 имаше леки съмнения, като позволи осем двойни неточности, само че въпреки всичко се оправи. За него това беше първи мач от януари насам, когато се отхвърли поради травма в четвъртфиналите на Australian Open.

" Винаги е добре да се върнеш на корта с победа, а също по този начин за мен е положително, че направи добър мач, усещах се добре на настилката. Трудно е след травма, само че публиката ме зареди с доста сила ", сподели Надал.

За испанеца занапред следва тежък сезон на алено. В идващите две седмици той не може да си разреши загуба, в случай че желае да остане на върха в ранглистата. Надал има да пази общо 4680 точки в шампионатите на клей, откакто преди година победи в " Мастърс " шампионатите в Монте Карло и Мадрид, АТП 500 в Барселона, както и на " Ролан Гарос ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР