Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. окончателно

...
Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. окончателно
Коментари Харесай

Световното по футбол в Катар окончателно остава с 32 отбора

Световното състезание по футбол в Катар през 2022 година дефинитивно остава с 32 тима, разгласи ФИФА. Президентът на интернационалната федерация Джани Инфантино клонеше към концепцията за предварително разширение на шампионата до 48 тима.

" След сложен и просторен развой на разисквания с присъединяване на всички забъркани страни беше признато, че при актуалните условия топва предложение не може да бъде въведено в този момент ", оповестиха от ФИФА.

Така първото международно състезание с 48 тима ще е това през 2026 година, което ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико.

Вариантите за това Катар да е хазаин на шампионат с уголемен формат се свързваха с смяна на условията към страната хазаин, с цел да може тя сама да се оправи, или с включването на прилежащи страни. Вторият вид се усложни поради политическата рецесия и изолирането на Катар в района.

Световното ще се организира в края на 2022 година поради горещините през лятото. Първият от осемте стадиона, на които ще се играят мачове, към този момент беше открит публично с финала за Купата на емира.

Фотогалерия: Добре пристигнали на първия открит стадион за международното в Катар >

От ФИФА обясниха, че стадият на подготовка е доста напреднал не разрешава да се подхващат измененията. Самият Инфантино даде знак през март, че отстъпва от концепцията си, като съобщи: " Ако стане - отлично. Ако не - също отлично ".

Организационният комитет от Катар разгласи, че постоянно е приемал концепцията за разширение на международното, стига да се откри подобаващият модел.

" Три години и половина преди началото Катар остава предан както постоянно да подсигурява, че международното състезание през 2022 година ще е един от най-хубавите шампионати в историята и че ще накара арабския свят да се гордее ", прибавят от ФИФА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР