Световното първенство е най-големият футболен форум в света, откакто за

...
Световното първенство е най-големият футболен форум в света, откакто за
Коментари Харесай

Филип Лам: Ще убием „златната кокошка“ на футбола, ако правим Световно на всеки две години

Световното състезание е най-големият футболен конгрес в света, откогато за пръв път бе показан през далечната към този момент 1930 година Единствено Втората международна война до в този момент пречи на надпреварата, с цел да сплотява спортните ентусиасти по света, което значи, че от съвсем 100 години конкуренцията е събитие, което се чака с неспокойствие от милиарди по земното кълбо, а малко на брой са били тези, които са имали достойнството да видят своята татковина на върха без да бъде изстрелян и един патрон. В момента обаче ФИФА крои проекти за учестяване на познатия четиригодишен цикъл, само че съпротивата във футболните среди за в този момент наподобява задоволително осезаема. Филип Лам даже застана на страната на традицията, макар че самият той е водеща фигура в организацията на Европейското състезание в Германия през 2024 година

В собствен материал за The Guardian легендата на немския футбол написа, че „ в случай че Световното състезание бъде проведено на всеки две години, това би умъртвило „ златната кокошка “, която съставлява шампионата “. Той е безапелационен, че сходни конгреси не са елементарни футболни съревнования и даде образец с Евро 24.

Лам е безапелационен, че този жанр шампионати преди всичко сплотяват хората, както на национално, по този начин и на интернационално равнище. Една страна-домакин стартира изцяло преструктуриране, въвличайки в процеса хора от всички сфери на живота, с цел да може крайният резултат да е едно още по-модерно и атрактивно спортно съревнование.

Бившият капитан на Германия акцентира и психическата страна на нещата, като се базира на своя-собствен опит и този на редица други преди него.

„ Аз се отхвърлих от националния тим през 2014 година, откакто бях взел участие на 6 форума. Бях взел това решение доста преди този момент, тъй като бремето ми беше двойно. След това играх още 3 години за клуба си “, написа именитият краен защитник.

Футболистите осъзнават разликата сред това да защитаваш цветовете на клубните си тимове и тези на родината си. От една страна си подложен в условия, в които си зает чисто професионално, до момента в който в другия случай върху теб тегне бремето на упованията на една цяла нация.

Филип Лам уточни още, че футболът сега извира от всички вероятни източници, което трансформира и самите почитатели. Той даже позволи, че слагаме под риск Световното състезание да се трансформира в „ следващата обществена мрежа на телефона ни “, тъй като към този момент няма да бъде особено събитие, а ще се трансформира в следващото шоу в интернет.

„ Гърците имаха опция да се назовават европейски първенци за четири години сред 2004-2008 година, португалците - в продължение на пет години, а испанците - за осем. От 2014 до 2018 година Германия беше №1 в света. Ако съкратим този цикъл, ще превърнем тези мемоари във взаимнозаменяеми “, написа още Лам.

Бившият футболист се притеснява, че, в случай че ФИФА осъществя този проект, останалите континентални федерации ще последват образеца и по този начин ще имаме всяка година по един сходен шампионат, което неизбежно ще се отрази и на клубните съревнования, само че най-много на играчите и почитателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР