След като вето на САЩ осуети стремежа на палестинците за

...
След като вето на САЩ осуети стремежа на палестинците за
Коментари Харесай

Общото събрание ще гласува повече права за палестинците в ООН

След като несъгласие на Съединени американски щати осуети устрема на палестинците за пълноправно участие в Организация на обединените нации, Общото заседание се чака в петък да им даде някои спомагателни права в световната организация - алегорична победа, която към този момент раздразни Израел.

С вилнеещата война в Газа, през април палестинците възобновиха молба, датираща от 2011 година, с цел да станат пълноправни членове на Обединените народи, където актуалният им статут е „ държава-наблюдател, която не е членка “.

За да съумеят, самодейността се нуждаеше от зелена светлина на Съвета за сигурност и по-късно болшинство от две трети в Общото заседание.

Но Съединените щати - един от петте членове с право на несъгласие в Съвета за сигурност и най-близкият съдружник на Израел - я блокираха на 18 април.

Сега палестинците се обръщат към Общото заседание, където дипломати и наблюдаващи споделят, че резолюция, призоваваща за тяхното пълноправно участие в Организация на обединените нации, евентуално ще завоюва поддръжка от необятно болшинство.

Проекторезолюцията, импортиран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР