Световноизвестният физик Стивън Хокинг предупреди, че хората, които са добри

...
Световноизвестният физик Стивън Хокинг предупреди, че хората, които са добри
Коментари Харесай

Стивън Хокинг пак предупреди за опасността от Изкуствения интелект

Световноизвестният физик Стивън Хокинг предизвести, че хората, които са положителни в измислянето на компютърни вируси, в края на краищата биха могли да основат Изкуствен разсъдък, който ще бъде толкоз ловък, че ще " се усъвършенства и възпроизвежда ", до момента в който " надмине хората ".

" Страхувам се, че Изкуственият разсъдък може да замести хората напълно ", предизвести Хокинг в изявление за сп. Wired.

Ученият изясни, че хората, които се специализират в компютърните вируси, могат един ден да основат компютърна стратегия, която ще може да действа независимо, без човешка помощ. Тя би " се подобрявала и самовъзпроизвеждала ", до момента в който не се трансформира в Изкуствен разсъдък, " нова форма на живот, която надминава хората ".

Земята, счита Хокинг, " стана прекомерно дребна " за хората, защото " световното население нараства с обезпокоително движение и има заплаха да се самоунищожим ".

Това не е първият път, когато Стивън Хокинг - шеф " Изследвания " в Центъра за теоретична космология към Университета в Кеймбридж, предизвестява за заплахите, свързани с Изкуствения разсъдък.

Сайтът на Кеймбриджкия университет напомни неговите думи при откриването на Центъра за изкуствен интелект към образователното заведение предходната година. Тогава Хокинг сподели, че " няма огромна разлика сред това, което може да бъде реализирано посредством биологичния мозък и което може да бъде реализирано посредством компютър ".

Така хората би трябвало да са наясно с заплахата, че " теоретично компютрите могат да подражават човешкия разсъдък и да го надминат ", а може също по този начин " да унищожат или трансформират обществото ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР