Световноизвестният американски астронавт д-р Ричард Линехан е в България за

...
Световноизвестният американски астронавт д-р Ричард Линехан е в България за
Коментари Харесай

Астронавт от НАСА дойде у нас. Разказва за живота в Космоса

Световноизвестният американски астронавт доктор Ричард Линехан е в България за Фестивала на науката. Тази неделя в "Музейко " всички дребни буйни фенове на междузвездните пътешествия ще могат да се срещнат с него.

Участникът в четири галактически задачи на НАСА е прекарал десетки часове в открития Космос.

"Много хора имат първичния инстинкт, че когато се отвори люка и би трябвало да излязат в открития Космос, ще паднат. При мен нямаше боязън. Много се развълнувах да изляза самичък. Удоволствието е толкоз огромно, че не желаех да се прибирам, откакто си свърша работата. Когато на Земята е нощ, я виждаш доста добре, до момента в който в светлите часове на деня безусловно те заслепява ", споделя доктор Линехан за това какво е чувството да се рееш в Космоса пред NOVA.

А в случай че в миналото сте се чудили каква е заплатата на един астронавт, Ричард Линехан дава отговор:
 доктор Ричард Линехан доктор Ричард Линехан
"Не сме милионери сигурно, въпреки всичко сме държавни чиновници. Не ни заплащат зле, не се оплакваме, само че не са големи суми. Не сме като филмовите звезди ".

Колкото до командировъчните, в Космоса такива няма.

"Първата ми задача в Космоса продължи две седмици. Когато се върнах, получих командировъчните си, а те бяха на стойност 34 $ и 17 цента. Трябваше да покрият разноските от отлитането до ниския пласт на орбитата на Земята. Това е смешка, само че още вардя този чек ", споделя доктор Линехан.

Относно извънземните, астронавтът споделя, че до момента не се е срещал с тях, само че счита, че все някой ден тяхната среща с хората ще се случи.

Още един любопитен факт, който показа доктор Линехан, е за храната в Космоса. По думите му най-вкусната е японската галактическа храна.

На въпроса хърка ли се в Космоса, той описа:

"Отговорът е да! На първата задача ни споделиха: "Не се тормозете, не се хърка в Космоса! Там не се случва! ". Нашият пълководец е прочут с това, че хърка доста. Правеше го и в Космоса. Беше извънредно мощно и ни създаваше проблеми в съня. Ние го записахме и го пуснахме на Земята, с цел да ги убедим, че са сбъркали. Това е вътрешноведомствена загадка, не казвайте, че съм ви споделил ".

Всички дребни буйни фенове на междузвездните пътешествия могат да се срещнат с доктор Ричард Линехан в неделя (13 май) в "Музейко " след 16 ч.

В момента доктор Линехан е част от галактическия център “Джонсън” в Хюстън, Тексас, като стартира кариерата си в НАСА през 1992 година През 1996 година, 1998 година и 2002 година той лети на борда на галактическата совалка "Колумбия ", а през 2008 година – на галактическата совалка "Индевър ".

Неговата първа галактическа задача се състои през 1996 година Tя е първата в света, съчетала изследване на микрогравитационните науки и естествени науки.

Това е и задачата с най-дълго обитавалата в Космоса галактическа совалка към този миг. Неговата втора задача включва близо 10 милиона км., преминати за 381 часа и 50 минути. Тези две галактически задачи служат като модел за бъдещи изследвания в региона на естествените науки, които след това се организират на борда на Международната галактическа станция.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР