Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени

...
Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени
Коментари Харесай

Два дни остават до началото на Световно по кану-каяк в Пловдив

Световно състезание по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години започва на Гребната база в Пловдив на 26 юли. 1200 състезатели от 69 страни ще вземат участие в шампионата тази година, а българският тим е показан от 21 лодки или 30 състезатели, които ще вземат участие в 24 дисциплини. Спортистите интензивно упражняват на водното трасе.

"За поредна година Община Пловдив, Българската федерация по кану-каяк провеждат съревнование от този висок сан. През септември месец ще се организира и международно състезание по гребане. Община Пловдив постави доста старания и средства за реновиране на гребния канал за осъществяване на сходни надпревари ", съобщи заместник-кметът Георги Титюков и пожела положително показване на българския тим.

"Радостното че, че от ден на ден страни се включват интензивно в шампионатите ", добави той.
Според изпълнителния шеф на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова текат последни мерки за старта в четвъртък. Очакват се на следващия ден съдиите да дойдат на място, като досега са осъществени всички условия на международната федерация.

"Очакваме едно положително състезание, защото пистата в Пловдив е една от бързите поради по-топлата вода ", сподели Петрова.

Тя добави, че наклонността е семейства за международни шампионати да се дават на градове с по два гребни канала. Причината е, че когато трасето е едно от трафика на лодките се образуват въпреки и дребни талази, които оказват въздействие на надпреварите.
Петрова пожела скоро Пловдив да има втори канал да изстудяване и затопляне, който е наложителен за шампионати от сходен сан.

Заместник-кметът Георги Титюков пък разкри, че всеки миг се чака решението на съда и в случай че то е в интерес на Общината, първата копка на втория гребен канал може да бъде направена още при откриването на Световното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив през септември в наличието на президента на МОК Томас Бах.
"Всички състезатели от българския тим са стимулирани да завоюват медали ", съобщи старши треньорът Милко Казанов.

"Очакванията ми са за показване по най-хубавия метод ", сподели младата вяра Ангел Кодинов, който ще взе участие на 1000 метра едноместно кану при мъжете до 23 години.
С опция за положително класиране са двойката каяк при мъжете до 23 години са Веселин Вълчов и Христо Реков.

Резултатите от международното състезание по кану-каяк ще може да се наблюдават онлайн по мобилните телефони посредством безплатното приложение - canoeinfo.com. Налична е цялостната стратегия и точното време на всеки от 264-те старта в другите дисциплини, класове, дистанции и етапи от международното състезание.
Официалното разкриване на шампионата в на 25 юли, сряда от 18.30 часа в зала "Колодрума ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР