Световният №2 в тениса Рафаел Надал изигра първия си мач

...
Световният №2 в тениса Рафаел Надал изигра първия си мач
Коментари Харесай

Надал: Не знам дали съм готов за 5-сетов мач

Световният №2 в тениса Рафаел Надал изигра първия си мач за 2021 година и даде разнопосочни сигнали за положението, в което се намира. 34-годишният испански деец се класира за II кръг на Откритото състезание на Австралия, надигравайки Ласло Джере (Сър) с 6:3, 6:4, 6:1.

Въпреки изразителната 3-сетова победа се видя, че левичарят от Манакор не е изцяло възобновен от контузията в гърба, поради която пропусна отборния шампионат за Купата на АТР предходната седмица. Надал беше включен като първа ракета в отбора на Испания, само че по този начин и не изигра нито един мач поради " разбиране в кръста ".

Днес на централния корт " Род Лейвър Арина " в Мелбърн не личеше контузията да пречи на напредването на Рафа, най-малко не очевидно. В няколко момента обаче носителят на 20 трофеи от Големия шлем не успяваше да се възползва от преимуществото си и му се постановяваше да влага спомагателни старания в привидно решени обстановки. Особено объркващ беше позволеният пробив на нула при задатък от 5:1 в I сет, довел до изиграването на още два гейма в частта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР