Световният №1 в тениса Новак Джокович беше дисквалифициран от US

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович беше дисквалифициран от US
Коментари Харесай

Изненада! Дисквалифицираха Джокович от US Open

Световният №1 в тениса Новак Джокович беше дисквалифициран от US Open. Решението за отстраняването му от шампионата от Големия шлем пристигна, откакто сърбинът улучи с топка една от дамите на линията по време на мача му с Пабло Кареньо Буста. Инцидентът се случи в края на първия сет, когато Ноле изоставаше с 5:6, а Буста водеше с 40:15 и беше покрай спечелването на откриващата част в дуела.

Със мощен удар Джокович удари съдията на линията в гърлото, а секунди по-късно отиде при нея, с цел да ѝ се извини. Съпервайзърът обаче беше безапелационен в решението, което взе дружно с основния арбитър, спазвайки разпоредбите - дисквалификация на Ноле.

Сърбинът няколко минути се обясняваше, че не е имало предумисъл в действието му, само че това не промени нещата и той беше заставен да завърши рано присъединяване си в US Open, който е печелил три пъти досега.

Малко преди нелепия случай Джокович още веднъж се провини, изливайки гнева си, откакто Буста го проби. Сърбинът демонстративно удари топката в рекламите до корта, изпускайки нервите си, а не след дълго пристигна и удара по лайнсмена.

При това състояние Буста продължава на четвъртфиналите.

Whoa... Novak Djokovic out of US Open after hitting line judge in the throat with tennis ball.
— Zach Klein (@ZachKleinWSB)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР