Световният шампион за 1996 година във Формула 1 Деймън Хил

...
Световният шампион за 1996 година във Формула 1 Деймън Хил
Коментари Харесай

Хил: С Де Врийс се случва обичайното за Ред Бул

Световният първенец за 1996 година във Формула 1 Деймън Хил е на мнение, че с Ник де Врийс се случва „ нормалното ” т.е мениджмънтът на дебютанта не се разграничава по нищо от естествената процедура на лекар Хелмут Марко през годините.

След надпреварата в Маями се появиха клюки, че Де Врийс може да загуби мястото си в Алфа Таури, а някои анализатори даже предсказаха, че аварийният водач на Ред Бул Дениъл Рикардо може да го смени. Точно това беше опровергано от лекар Хелмут Марко, само че някогашният водач удостовери, че Де Врийс е с „ жълт картон ” и „ би трябвало да усъвършенства представянето си ”, с цел да е действителен противник на другия водач на отбора Юки Цунода.

В Ред Бул и Торо Росо към този момент имат опит при промяна на водачи в хода на сезона, тъй че Хил обърна внимание на твърдия метод на лекар Марко при работата с водачите.

„ Марко е непоколебим преподавател, нали? – съобщи Хил в подкаста F1 Nation. – Той е непоколебим по отношение на водачите, само че постоянно е било по този начин. Не знам от кое място идва това. Но той е бил непоколебим към себе си като водач и някои хора са на мнение, че това е методът да извадиш на бял свят най-хубавото, на което са способни водачите. ”
 Ралф Шумахер: Доктор Марко има проблем с нашата фамилия Ралф Шумахер: Доктор Марко има проблем с нашата фамилия
Британецът даде за образец сегашния международен първенец Макс Верстапен, който реагира в вярната посока след натиска от страна на лекар Марко.
 Доктор Марко желае чиста борба за купата Доктор Марко желае чиста борба за купата
„ Нещо такова се случи и с Макс, той реагира вярно, стартира да реализира положителни резултати, тъй че има логичност в това да се твърди, че мощните ще се оправят, а по-слабите ще се провалят – добави Хил. – Но предвид на работата на Ред Бул с водачите, това е нещо всекидневно. Това важи и за Де Врийс.Те стартират сезона с един водач сезона, в средата на акцията го изхвърлят и на негово място идва различен. Така в Ред Бул получиха опция да пробват много водачи. ”
 Кои са претендентите за мястото на Де Врийс? Кои са претендентите за мястото на Де Врийс?
Деймън добави, че в днешно време напрежението върху водачите и доста по-голямо – главно поради обществените мрежи.
 Франц Тост не се тормози от Франц Тост не се тормози от " новобранските " произшествия на Де Врийс
„ Сега всички те следват в Инстаграм, обществените мрежи, гледат Drive to Survive, ползата и напрежението върху водачите са доста по-големи – разяснява Хил. – Кариерата на всеки един водач се преглежда под лупа. За водачите е по-тежко, а когато се озоват в челото на класирането, става още по-напрегнато. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР