Носителят на Купата на България Черноморец надделя над Балкан със

...
Носителят на Купата на България Черноморец надделя над Балкан със
Коментари Харесай

Черноморец изравни серията срещу Балкан

Носителят на Купата на България Черноморец надви над Балкан със 70:57 (18:14, 18:12, 19:18, 15:13) като хазаин в зала „ Бойчо Брънзов “ в Бургас във втория мач от полуфиналния плейоф сред двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). Така бургазлии изравниха резултата в серията на 1:1 победи. Играе се до три триумфа от пет вероятни мача.

Шампионът Балкан ще бъде хазаин на трети и четвъртия дуел на 13 и 15 май в „ Арена Ботевград “. Ако се стигне до тъждество 2:2 триумфа, петата среща ще се организира още веднъж в Бургас на 18 май.

Домакините от Черноморец поеха водачеството от старта на мача. Те имаха преднина от 4 точки след началните 10 минути игра и след слаборезултатно първо полувреме водеха с 36:26 на почивката.

Последва оспорвана трета четвърт, в която Балкан за малко смъкна разликата под 5 точки след тройка на Димитър Димитров за 40:44 в средата на частта. Баскетболистите на Черноморец обаче не изпуснаха самодейността и преди последния интервал резултатът бе 55:44 в тяхна изгода.

Бургазлии записаха най-голямата разлика в дуела досега – 15 точки при започване на четвъртата част, когато Шон Смит се разписа за 59:44, а до края състезателите на Балкан не съумяха да застрашат водачеството на домакините.

Травис Макконико се отличи за успеха на Черноморец с 19 точки, 8 борбии 7 асистенции. По 12 точки осъществиха Андрей Иванов и Шон Смит, който се завърна в игра откакто пропусна първия мач от серията. Иванов оформи „ дабъл-дабъл “, овладявайки 10 битки, а Смит добави 5 битки и 4 асистенции. Христо Захариев и Евгени Хаджирусев не взеха присъединяване в дуела.

Йордан Минчев бе най-резултатен за Балкан с 20 точки и 9 битки, а Димитър Димитров приключи с 13 точки и 3 битки.

В другата полуфинална двойка сред Рилски състезател и Спартак Плевен резултатът е 1:1 победи, а третата среща следва в неделя (12 май) в зала „ Балканстрой “ в Плевен. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР