Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен имаше поредното безоблачно

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен имаше поредното безоблачно
Коментари Харесай

Верстапен размаза всички и в Унгария, Перес се добра до подиум

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен имаше следващото безоблачно съревнование и завоюва Гран При на Унгария на пистата Хунгароринг с голямо преимущество пред съперниците си. По този метод Ред Бул записа дванадесета поредна победа, въпреки и не в една и съща календарна година.

Втори след него се подреди Ландо Норис с МакЛарън, като по този метод британецът затвърди напредъка на отбора през последните надпревари. На подиума се качи и вторият водач на Ред Бул Серхио Перес, който зае третата позиция.
 
Люис Хамилтън, който започва от полпозишън, имаше доста мъчно съревнование. Британецът потъна още на старта до четвърта позиция и не съумя да прогресира, като финишира на тази позиция.

Пилотът на МакЛарън Оскар Пиастри също имаше доста мъчно съревнование и остана пети, макар положителния старт, който направи, тъй като първоначално излезе на второ място, само че не съумя да го задържи.

Джордж Ръсел, който започва от осемнадесета позиция, направи ужасно съревнование и приключи шести.

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнс приключиха седми и осми, а топ 10 допълниха състезателите на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Ланс Строл.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР