Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън скоро ще подпише

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън скоро ще подпише
Коментари Харесай

Хамилтън очаква да подпише нов договор с "Мерцедес"

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън скоро ще подпише нов контракт с " Мерцедес ", оповестява Sky Sports. Британският водач, който си подсигурява купата за сезон 2017, два кръга преди края на спортната година, има договор със " Сребърните стрели " до края на 2018 година

Преди няколко месеца Хамилтън съобщи, че ще остане във Формула 1 до момента в който изпитва наслаждение от спорта и изненадващо отвори вратата за по-ранно овакантяване, сходно на някогашния си съотборник Нико Розберг, който се пенсионира след спечелната купа през 2016 година След като стана четирикратен първенец, Хамилтън се прицели в още титли, поставяйки си за цел да се конкурира със Себастиан Фетел.

Пилотът на " Ферари " има контракт със Скудерията до 2020 година, а Хамилтън даде обещание на италианците, че те ще " продължат да не го харесват още няколко години ".

" При нас нещата са лесни, тъй като имаме някои неща поради. Просто сега интервалът е сложен, тъй като би трябвало да направя освен това са спонсорите, за нашия бранд, за отбора. Вярвам, че през ноември ще седнем и ще обсъдим възможен нов контракт ", сподели Хамилтън.

В момента Хамилтън е най-скъпоплатеният водач във Формула 1. Според " Форбс " приходите му за 2017 година ще надвишават 46 млн. $. От тях 38 млн. $ са от заплатата му от " Мерцедес ", а още осем от лични рекламни контракти.

Британецът е рекламно лице на " Л`Ореал ", " Пума ", Bose и енергийната напитка Monster Energy.

Според Sky Sports новият му контракт с " Мерцедес " още веднъж ще бъде тригодишен и ще с рекордни параметри. Вероятно на година Хамилтън ще получава по 40 млн. паунда (53 млн. долара). Това ще бъде доста повече от параметрите, против които подписа Фетел с " Ферари " - 46 млн. $ на година.

Междувременно сър Джеки Стюърт има вяра, че Хамилтън ще продължи да печели във Формула 1. Легендарният британец досега беше най-успешният водач от Обединеното кралство, само че изясни, че е удовлетворен от обстоятелството, че върхът му е усъвършенстван.

" Чаках 44 години този връх да бъде усъвършенстван. Все отново достиженията са, с цел да бъдат подобрявани след време. Люис помърда и не стопира да се учи. Той може да доближи още по-големи висоти, тъй като не е разкрил цялостния си капацитет ", сподели Стюърт.

Британецът е уверен, че водачът на " Мерцедес " може да изравни Хуан Мануел Фанджо, който има пет трофеи, а по-късно да мисли и за върха на Михаел Шумахер от седем.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (150)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР