Световният шампион Станимир Беломъжев спечели два медала от европейското първенство

...
Световният шампион Станимир Беломъжев спечели два медала от европейското първенство
Коментари Харесай

Станимир Беломъжев спечели два медала от европейското по ски ориентиране в България

Световният първенец Станимир Беломъжев завоюва два медала от европейското състезание по ски насочване в България. 29-годишният играч завърши шампионата на родна земя със сребро в дългата отдалеченост и бронз в междинната.

Европейското състезание, което се организира в местността Куртово край Велинград, приключи през днешния ден със стартовете в дългата отдалеченост при мъжете и дамите.

Беломъжев в началото беше разгласен за победител в последното съревнование от шампионата. Той финишира втори с закъснение от 51 секунди от Ерик Рост, който измина 19.8-километровата отдалеченост за 1:33.48 ч.

Шведът, който е настоящият международен първенец в тази дисциплинираност, беше дисквалифициран след финала. Неговият тим обаче подаде контестация, която беше почетена. Така той завоюва трето отличие от шампионата в България след среброто в спринта и златото в смесената щафета.

В понеделник Беломъжев приключи трети в междинната отдалеченост, в която стана международен първенец през 2017 година Българският играч към този момент има общо осем медала от европейски шампионати - три златни, три сребърни и четири бронзови.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР