Световният шампион и лидер в класирането Макс Верстапен от Нидерландия

...
Световният шампион и лидер в класирането Макс Верстапен от Нидерландия
Коментари Харесай

Макс Верстапен изравни рекорд във Формула 1

Световният първенец и водач в класирането Макс Верстапен от Нидерландия не остави шансове на съперниците си и на Гран при на Нидерландия във Формула 1, като реализира девета поредна победа през сезона и общо 11 през акцията. Така той изравни върха на Себастиан Фетел. Въпрос на време е единствено водачът на " Ред Бул " да победи с трета поредна купа. Това бе трета поредна победа за Макс в Нидерландия.

Състезанието мина през моменти на пороен дъжд, каквато бе и прогнозата, което накара водачите да влизат изключително в бокса за промяна на гуми.

Седем обиколки преди края надпреварата бе спряно с червен байрак за близо половин час поради локвите, които се образуваха на пистата и ниската видимост. След спирането болидите бяха водени от кола на сигурността за една обиколка.

След подновяването Верстапен въпреки всичко съумя да направи задатък от повече от три три секунди пред испанеца Фернандо Алонсо с " Астън Мартин ", който приключи втори, а на трето място остана съотборникът на Верстапен Серхио Перес. Макс приключи с време 2:24.04.411 часа. Това бе и седми подиум за Фернандо Алонсо през 2023 година.

Мексиканецът обаче получи наказване от 5 секунди, което качи на подиума французина Пиер Гасли от отбора на Алпин. Испанецът Карлос Сайнц от " Ферари " и Луис Хамилтън от " Мерцедес " се бориха до последно яростно за петото място, само че водачът на Скудерията на разреши да бъде изпреварен в последните 4 обиколки. В зоната на точките приключиха още Ландо Норис, тайландецът Александър Албон с " Уилямс ", австралиецът Оскар Пиастри с " Макларън ", французинът Естебан Окон с " Алпин ".

Верстапен, който потегли от първа позиция, поведе още първоначално пред британеца Ландо Норис с " Макларън " и Фернандо Алонсо. Заради дъжда обаче Верстапен и Алонсо влязоха съвсем незабавно в бокса за промяна на гумите и Серхио Перес поведе като водач. Скоро Верстапен си върна лидерската позиция с новите гуми и не я изпусна до края, като преди аления байрак бе натрупал стабилен задатък пред преследвачите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР