Световният рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени спечели пети пореден

...
Световният рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени спечели пети пореден
Коментари Харесай

Лавийени пред Sportal.bg: Никога не се отказвам, мога да спечеля световна титла на открито

Световният рекордьор в овчарския скок Рено Лавийени завоюва пети следващ орден на международно състезание по лека атлетика навън в Лондон през вчерашния ден, само че още веднъж остана без купа от планетарен конгрес. Това е единственият златен орден, който липсва в сбирката му с оценки.

Французинът има злато и сребро от олимпийски игри, два пъти е планетарен първенец в зала, три пъти е европейски отличник навън, има още четири трофеи на Стария континент в зала и може да се похвали със злато и сребро от Континентална купа.

" Вярвам, че мога да стана международен първенец навън. Много съм горделив, че завоювах орден. Да, нямам злато, само че за мен по-важно е да имам пет медала от международни шампионати, в сравнение с един златен. Тази година ми беше сложна. Аз в никакъв случай не се отхвърлям ", отговори французинът на въпрос на Sportal.bg по време на формалната конференция след финала дали има вяра, че ще завоюва международна купа навън в кариерата си.

" Тази година главната ми цел беше да се кача на подиума, по-добре е от нищо. Пропуснах четири месеца тренировки. Последните няколко месеца бяха сложни за мен. Знаех,че не съм на най-високо равнище, само че желаех да бъда на подиума. Много съм благополучен, че бях в положение да се боря до самия край. За мен нямаше значение дали ще взема сребро или бронз ", добави Лавийени.

Французинът не пропусна да поздрави сънародника си Пиер Аброас Бос, който завоюва международната купа на 800 метра: " Радвам се за Бос, това ми оказа помощ да запазя мотивацията си. "

РАЯ ИВАНОВА, делегат на Sportal.bg в Лондон

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР