Минесота се класира за втория кръг на плейофите в НБА

...
Минесота се класира за втория кръг на плейофите в НБА
Коментари Харесай

Очаквано: Минесота изрита Финикс от плейофите

Минесота се класира за втория кръг на плейофите в НБА след безапелационен триумф в серията против Финикс с 4:0 победи.

Отборът на Тимбъруулвс завоюва четвъртия мач със 122:116 и завърши конфликта от Западната конференция, като за първи път печели плейофна серия от 20 години.

Антъни Едуардс приключи с 40 точки, 31 от които през второто полувреме. Едуардс се отличи със седем тройки, добави още 9 битки и 6 асистенции за успеха на Тимбъруулвс.

Девин Букър направи всичко по силите си, отбелязвайки рекодните си в кариерата за плейофен мач 49 точки, само че напъните му не бяха задоволителни за Финикс. Кевин Дюрант добави 33 точки за " слънцата ".

Лос Анджелис Клипърс завоюва със 116:111 и изравни серията против Далас на 2:2 в Западната конференция. Клипърс отвори преднина от 31 точки при започване на втората част, само че Далас съумя да навакса и да стигне до тъждество 98:98 пет минути преди края.

Тимът от Ел Ей въпреки всичко съумя да удържи успеха и да завърже интригата в оставащите срещи от серията. Пол Джордж и Джеймс Хардън приключиха с по 33 точки за Клипърс. За Далас се отличи Кайри Ървинг с 40 точки, а Лука Дончич приключи с " трипъл-дабъл " за отбора с 29 точки, 10 битки и 10 асистенции.

Ню Йорк Никс е на победа от класиране за идващия кръг след триумф с 97:92 против Филаделфия в четвъртия мач от серията в Източната конференция.

Никс води с 3:1 победи, играе се до четири триумфа, а петата среща е още веднъж в Ню Йорк във вторник. Джейлън Брънсън наниза рекордните в кариерата си за плейофен мач 47 точки и добави 10 асистенции за триумфа.

На една победа от идващия кръг е и отборът на Индиана, който също поведе с 3:1 след победа в четвъртия мач против Милуоки със 126:113. Майлс Търнър вкара 29 точки, а Тайръз Халибъртън добави 24 за триумфа на Пейсърс. Милуоки не съумя да се оправи в отсъствието на контузените зведи Янис Адетокунбо и Деймиън Лилард.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР