Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович да се

...
Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович да се
Коментари Харесай

Джокович прегази Щруф на Ролан Гарос и записа нов голям рекорд

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович да се класира за четвърфиналите на шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ". Сърбинът завоюва с лекост против Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:2, 6:2, като записа 25-а поредна победа на шампионати от Големия шлем и стана първият тенисист с 10 следващи класирания на четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция.
 90 победи на Ролан Гарос не стигат, Надал е жаден за още триумфи
Джокович завърши срещата на централния корт " Филип Шатрие " с 20 печеливши удара и 19 непредизвикани неточности. Той записа 6 аса и направи 5 пробива.

Джокера спечели последните три трофеи от шлема след " Уимбълдън " и US Open през предходната година и Откритото състезание на Австралия през януари и преследва четвърта поредна купа от шлема. Постижение, с което не може да се похвали даже любимецът на клей Рафаел Надал не може да се похвали с сходно достижение.



В спор за място на полуфиналите сърбинът ще срещне спечелилия от мача сред Фабио Фонини (Италия) и Александър Зверев (Германия).

В друга среща днес Кей Нишикори и Беноа Пер спретнаха същинско представление. Двамата доиграха срещата, която нощес бе прекъсната в третия сет поради настъпващата мрачевина.

Японецът се наложи с 3:2 сета при доиграването на дуела против Беноа Пер – 6:2, 6:7 (8), 6:2, 6:7 (8), 7:5. Днес Пер съумя да вкара мача в пети сет, в който имаше преднина от 5:3 и сервис на своя страна. Нишикори обаче отхвърли да се съобщи, завоюва последните 4 гейма и си подсигурява борба с Рафа Надал на четвъртфиналите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР