Томи Пол взе още един скалп на представител на топ

...
Томи Пол взе още един скалп на представител на топ
Коментари Харесай

След успеха над шампиона: Пол взе още един топ 10 скалп и ще спори за място на финала в Рим!

Томи Пол взе още един скалп на представител на топ 10. Американецът в предишния кръг надигра настоящия първенец Даниил Медведев, а в този момент преодоля съпротивата на международния номер девет Хуберт Хуркач, с цел да се класира за полуфиналите на Мастърса в Рим - 5:7 6:3 6:3 за 2 часа и 42 минути игрово време. Така Пол ще измести Бен Шелтън от позицията на втората на Съединени американски щати, а в спор за място на финала го чака конфликт с един всред Стефанос Циципас и Николас Джари, които ще се изправят един против различен по-късно през днешния ден.

Срещата не стартира по никакъв начин позитивно за Хуркач, който незабавно беше изправен пред брейкбол, единствено че отреагира с чудесно ориентиран сервис и измъкна първото си подаване в мача. Това обаче се оказа един самобитен сигнален знак за очакващото ни в този мач, защото Пол проби още третия гейм на дуела, а полякът отреагира със мълниеносен рибрейк, с цел да изравни за 2:2.

Световният номер 16 удължи серията от пробиви, демонстрирайки качеството на своя ретур и този път нямаше проблеми да затвърди преимуществото си, повеждайки с 4:2. 7-ият подложен пък не можеше да разчита на своето главно оръжие, защото неговият сервис не функционираше на познатото равнище и изрично Пол имаше преимущество в размените от дъното на корта.

Ръката на по-нискоранкирания състезател обаче трепна, когато му се наложи да сервира за триумфа в сета и Хуркач възвърне паритета в резултата за 5:5, единствено че на собствен ред се пропука от линията за сервис, което се оказа съдбовно и по този начин тази толкоз инфарктна първа част приключи с триумф на американеца.

Екзекуторът на първенеца продължи с подема в играта си, като все по-често го виждахме по какъв начин приключва точките наоколо до мрежата и диктува хода на размените благодарение на своя форхенд. Пол се откъсна напред с 2:0 гейма и даже можеше да удвои задатъка си, само че полякът оцеля и като че ли заживя втори живот в мача, тъй като загуби единствено още един гейм до края на втория сет и вкара борбата в трета решителна част.

Там събитията на корта се повториха с противоположен знак, защото Хуркач взе задатък от 2:0, само че оттова насетне беше беззащитен и откри сили за спечелването на единствено още един гейм, а Томи Пол справедливо се класира за своя трети Мастърс полуфинал и първи на червени кортове в своята кариера, откакто избави последното си подаване от 0:40, спасявайки общо 6 брейкбола в този толкоз вманиачен мач с общо 13 пробива и можеше да се отдаде на заслужени празненства!

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР