Световният мобилен конгрес (Mobile World Congress) традиционно се проведе в

...
Световният мобилен конгрес (Mobile World Congress) традиционно се проведе в
Коментари Харесай

Най-интересните анонси от мобилният конгрес в Барселона

Световният мобилен конгрес (Mobile World Congress) обичайно се организира в Барселона сред 26-ти февруари и 1-ви март. Почти всички компании произвеждащи смарт телефони, умни часовници, таблети, преносими компютри и впрочем потребителска електроника, разкриха най-новото и вълнуващото на MWC 2018. Наред с продуктовите анонси, огромните марки показаха и трендовете, които ще дефинират близкото бъдеще на мобилната промишленост. От новите Samsung Galaxy S9 и S9 Plus, през 5G мобилните мрежи, до изкуствения разсъдък – най-вълнуващите анонси сме събрали в стилен лист...





Прочетете още: MWC 2018: 400-гигабайтова MicroSD карта от SanDisk



Galaxy S9 завладява света при отсъствието на всякаква конкуренция
Samsung бяха в Барселона, с цел да побеждават. А с предстоящите анонси на Galaxy S9 и S9 Plus, два от топ смарт телефоните на 2018-та към този момент бяха ясни. Нямаше изключително значение, че това са минорни ъпгрейди по отношение на миналогодишните модели или че две от огромните новости бяха непосредствено изкопирани от iPhone X (не, съществено, по какъв начин може даже да ги кръстят идентично – AR Emoji и Face Unlock?). Страхотно оркестрираната презентация, високите спецификации, дръзките нови цветове, бяха задоволителни да завоюват аудиторията и да оставят малко място за конкуренцията. Единствено Nokia получи аплодисменти от сходен сан за новият си телефон, само че за това малко по-късно.



Дори стожерите на MWC LG и Huawei се въздържаха от анонси на флагман модели, с цел да не рискуват да бъдат погълнати от хайп машината на Samsung. Наместо това, LG оповестиха вид на V30, телефон, който към този момент съществува и е на пазара. А Huawei демонстрираха два Android таблета, с обещанията за много повече анонси по някое време през март.

BlackBerry използваха миналогодишното MWC да разгласят завръщането си в мобилния сегмент (канадците сътвориха дъщерната компания BlackBerry Mobile дружно с китайците TCL), само че въпреки да имаха наличие на тазгодишното събитие, вести нямаше. Всъщност, оповестиха, че желаят в идващите години да заемат сред 3 и 5 % от пазара на премиум смарт телефони, само че с какво ще го създадат, по този начин и не разбрахме.

HTC и Motorola, които нормално посочваха по няколко нови модела смарт телефони, тази година не оповестиха нищо ново.
Копията на iPhone X
Имитацията, споделят, е най-искрената форма на ласкателството. MWC 2018 потвърди поговорката с всичките копия на iPhone X. Инспирирания дизайн от конкурентен модел не е нищо ново за света на телефоните, само че от време на време се трансформира в непосредствено клониране. Нека вземем за образец Asus Zenfone 5. Макар да е по-голям от iPhone X, в горната част на екрана има характерен разрез (т. нар. " notch " ). Освен това е с извити железни ръбове и двойна задна камера във отвесно състояние. Цената на устройството не е ясна, само че ще е обезпечено по-ниска по отношение на iPhone X.

Официално Huawei и LG не оповестиха нови модели телефони, само че знаем, че при затворени порти са показали идните Huawei P20 и LG G7. Ако можем да имаме вяра на изтеклите фотоси и двата модела ще имат разрез в горната част на екрана.

Но с изключение на огромните играчи луднали по прореза на iPhone X, няколко по-малки и до неотдавна тотално незнайни компании, също се включиха. Leagoo за образец, е китайски производител, който показа S9 смарт телефона си, явно освен копие на iPhone, само че и е взаимствал името на Galaxy S9 – и това, в случай че не е да удариш с един патрон два заека!


Има място и за творчество!
В днешно време телефоните са просто черни правоъгълници, нали? Е, не напълно. HMD Global, финландската компания, която има Nokia марката, връхлетяха испанския град с ново издание на емблематичния си телефон от 90-те години на предишния век 8110. Познат още, като " бананения телефон " и " телефона от Матрицата " (заради появяването си в паметния филм), Nokia 8110 е със същият плъзгащ механизъм както оригинала. Функциите са минимални, което е част от цялата концепция, само че в този момент екрана е пъстър и поддържа 4G.



Творчески въодушевени са били и от Vivo, които демонстрираха концептуалния телефон Apex. Apex има селфи камера, която безусловно изскача от горния борд на устройството. Дали е практично? Вероятно не, само че пък е занимателно. Освен това, има вграден в екрана скенер за два пръстови отпечатъка – усъвършенстване по отношение на скенера за един пръстов отпечатък, който компанията сподели единствено преди няколко седмици на CES. Другото забавно е, че OLED панела вибрира, с цел да сътвори звуците към клиповете, позвъняванията и гейминга, който правите.

Изкуствения разсъдък
ИИ беше различен акцент от MWC 2018, въпреки термина да придобиваше разнообразни смисли, по отношение на компанията. Huawei свързаха Mate 10 Pro смарт телефона си с Porsche, по този метод трансформирайки автомобила в самоуправляем. Всъщност, опита не беше предопределен да показва навлизането на Huawei в бизнеса с коли, а да покаже по какъв начин Kirin 970 процесора им е задоволително образован, че да разпознава обекти, като кучета и футболни топки.

LG предложиха лек – в действителност лек – ъпгрейд на LG V30S ThinQ и се концентрираха най-вече върху ИИ опциите, като способността на камерата да разпознава обекти пред нея (звучи ли ви познато?), както и да усъвършенства автоматизирано настройките за най-хубава картина. Това е следващата крачка на LG към ИИ-фокусирани артикули, откакто на CES показаха тв приемници и даже миялна машина с ИИ благоприятни условия.

Компаниите занимаващи се с мрежово съоръжение не пропуснаха ИИ тематиката, като Nokia приказваха до каква степен ИИ ще е интегрална част от навлизането на 5G мрежите. ИИ ще може да менажира мобилния трафик доста по-бързо в сравнение с човек би могъл да реагира, само че и ще може автоматизирано да засича и поправя проблеми свързани с мрежата.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР