Световният куклен театрален фестивал в Шарлевил-Мезиер, Франция, отбеляза своя 60-годишен

...
Световният куклен театрален фестивал в Шарлевил-Мезиер, Франция, отбеляза своя 60-годишен
Коментари Харесай

Юбилеен Световен куклен театрален фестивал във Франция

Световният куклен сценичен фестивал в Шарлевил-Мезиер, Франция, означи своя 60-годишен празник. Това е най-големият фестивал за куклено изкуство. За десетте дни са показани 414 спектакъла, артистите, взели участие от целия свят са 448, като са продадени 45 000 билета. Освен сцените, ситуирани  на 30 разнообразни точки из целия град, са били проведени 36 професионални срещи и диалози на френски и задгранични мениджъри и програматори. 

Представленията със свободен достъп са били 87, и то в сърцето на града на площад " Дюкал ", като още 80 е имало на други две „ отворени подиуми “ на фестивала. Пет безвъзмездни рейса са извозвали хора с лимитирана подвижност, с цел да гледат спектаклите, раздадени са 100 билета „ за взаимност “, което е с 300 % нарастване, съпоставено с предходния фестивал през 2019. Всичко това е осъществено  с помощта на 530 души доброволци и домакини на фестивала. 

Благодарение на добре свършената предварителна работа и поддръжката на сътрудниците на събитието, взетите ограничения, свързани с рецесията Covid-19 – надзор на здравния пропуск на входа на 30 театрални пространства, ангажирани от фестивала, носенето на маската на закрито и прочие, Световният куклен сценичен фестивал е минал без никакви произшествия. Повече за 21-вото издание оттатък цифрите, може да научите от диалога с Михаил Байков, основен редактор на сп. „ КуклАрт “, единствен участник от българска страна в събитието. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР