Световният ден на добротата - World Kindness Day се отбелязва

...
Световният ден на добротата - World Kindness Day се отбелязва
Коментари Харесай

Днес е Световният ден на добротата

Световният ден на добротата - World Kindness Day се отбелязва всяка година на13 ноември в доста страни по целия свят.
Денят се отбелязва по отношение на това, че на 13 ноември1998г. вТокиосе открива първата конференция на Световното придвижване на добротата, с присъединяване наАвстралия,Великобритания,Канада,САЩ,Сингапур,ТайландиЯпония. На конференцията се приема„ Декларация на добротата “.

Целта е да се не помни самолюбието, да се намерения за другите към нас, да се не помнят расовите, половите и религиозните разлики. Всички хора живеят в един свят и да мислят за мира, взаимното общуване и щастието.

Денят се отбелязва от хора от целия свят, които демонстрират, че може да се замисляме повече за себе си и да създадем света по-добро място поради самата добрина. Символът на придвижването съставлява „ намерено сърце “. Той е дело на френския художник Орел.

През юни 2010 година, Луис Бърфит-Донс и Дейвид Джамили - членове на Движението и хуманитаристи, означават Деня на добротата във Англия. Тяхната цел е да се подчертаят положителните каузи, осъществени в цялата страна.

Идеята за добрина е друга при всеки човек– помощ на възрастен човек при секване на пътя, правене на комплимент на някого, осъществяване на доброволческа активност или почерпка на работното място.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР