Световните шампиони по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и

...
Световните шампиони по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и
Коментари Харесай

Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър са близо до договорка за мач през 2018 г., каза промотърът на британеца

Световните първенци по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър са все по-близо до това да се изправят един против различен на кръга. Това оповестиха щабовете на двамата впоследните няколко дни. Промотърът на Джошуа Еди Хърн е в непрекъснат контакт с сътрудника си Дейвид Хигинс, който съставлява новозеландеца.

Хърн даде обещание, че Джошуа ще има мачове против Паркър, Дионтей Уайлдър и по опция Тайсън Фюри през 2018 година, а първият от тях ще бъде още през март или април. Паркър желае 40% от парите, само че сега от щаба на британеца оферират сред 30 и 35.

" Работим доста в последните няколко дни и мога да кажа, че имаме прогрес. Разбира се мач ще има едвам, когато подпишем контракт, само че съм огромен оптимист. В началото на 2018 година ще обявим идващия мач на Ей Джей ", сподели Хърн.

Антъни Джошуа държи три от поясите в тежката категория – Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBO). Той желае да добави и купата на Паркър, която е на Световата боксова организация (WBO). И двамата боксьори към момента нямат загуба на професионалния кръг, Джошуа е с 20 победи от 20 мача (всички с нокаут), Паркър има 24 победи, от които 18 са с нокаут.

 Джоузеф Паркър има 24 победи от 24 мача на кръга.
© Reuters

Джоузеф Паркър има 24 победи от 24 мача на кръга.

" Мога да кажа, че сме доста по-близо до сделка, от по всяко време било преди. Определено би трябвало да има дребен компромис и от двете страни. Еди ми прати контракт, който е основан на договора, който са имали с Владимир Кличко, в този момент го проверявам с юриста и ще им върнем нашите ремонти ", сподели промотърът на Паркър Дейвид Хигинс.

Според него още през идната седмица щабът на международния първенец на WBO има подготвеност да лети за Лондон, с цел да завърши срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР