Световните медии обръщат внимание на поредния хаплив коментар на Илон

...
Световните медии обръщат внимание на поредния хаплив коментар на Илон
Коментари Харесай

Марк Кюбан е поредният, попаднал под прицела на Илон Мъск в X

Световните медии обръщат внимание на следващия язвителен коментар на Илон Мъск, който този път е обвързван с Марк Кюбан, известен като участник в тв поредицата Shark Tank на ABC, човеколюбец и притежател на баскетболния тим Dallas Mavericks, който защитава корпоративните начинания за многообразие, тъждество и приобщаване (DEI).

" Марк Кюбан обезверено се пробва да покаже своята " нравственост ", само че лицемерието му не убеждава никого ", написа Мъск в X.

" Lol ", отговори предприемачът.

В сряда притежателят на Dallas Mavericks разгласява няколко поста в X, отдадени на изгодите от DEI политиките.

" Може да не сте съгласни, само че аз одобрявам за даденост, че има хора от разнообразни раси, етноси, ориентировка и така нататък, чиито кандидатури постоянно се изключват при подбора на фрагменти. Като разтеглим търсенето на чиновници, можем да намерим хора, които са по-квалифицирани ", написа Кюбан.

" Загубата на DEI-фобски компании е моя облага ", прибавя той в обособен пост.

Let me help you out and give you my thoughts on DEI
1. Diversity
Good businesses look where others don't, to find the employees that will put your business in the best possible position to succeed.
You may not agree, but I take it as a given that there are people of various… https://t.co/L00fl6ggUD
— Mark Cuban (@mcuban) January 3, 2024
Кюбан назовава справедливостта главен принцип на бизнеса и прибавя, че сполучливите мениджъри признават разликите сред чиновниците и употребяват техните мощни страни.

Според него приобщаването понижава напрежението на работното място и покачва продуктивността. 

На фона на разгарящата се културна война по отношение на вложението в околната среда, обществената сфера и ръководството (ESG), DEI се трансформира във все по-спорна тематика измежду бизнесмените и изпълнителните шефове.

Разговорът притегли внимание, откакто хедж фонд мениджърът Бил Акман съобщи, че тази процедура е " главната причина за антисемитизма " в Харвард.

Акман прекара последните месеци в провеждането на извънредно обществена акция за напън против някогашния президент на Харвард Клодин Гей. Ключов проблем за него беше методът ѝ към антисемитизма в кампуса на Харвард, написа Business Insider.

" DEI е расистка, тъй като противоположният расизъм също е расизъм, даже и да е против бели хора (и е удивително, че въобще би трябвало да акцентирам това) ", написа Акман в X.

DEI is just another word for racism. Shame on anyone who uses it. https://t.co/HM94ZZmfhU
— Elon Musk (@elonmusk) January 3, 2024
Мъск поддържа рецензиите на Акман към тази процедура с думите: " DEI е просто друга дума за расизъм. ".

Към Кюбан той насочи следния въпрос: " Кога да чакаме да забележим ниска бяла/азиатска жена в тима на Мавс? ".

Собственикът на Dallas Mavericks отговори с линк към публикация на ESPN от април 2013 година, в която споделя, че би обмислил да притегли Бритни Грайнър.

Въпреки това, основният изпълнителен шеф на Tesla разясни на Кюбан, че не е срещу диверсификацията в работната среда.

" Наистина считам, че в случай че заслугите за дадена работа са почти идентични, тогава решителен фактор би трябвало да бъде разнообразието от всевъзможен тип ", написа Мъск в обособен пост.

В отговор на последните мнения, Кюбан оприличи DEI на здравните осигуровки, като сподели, че това е нещо, което доста изпълнителни шефове виждат единствено като квадратче, което би трябвало да отбележат. Но като не му се обръща внимание, чиновниците няма да се усещат удобно, а това може да породи неодобрение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР