Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек изненадващо отпадна на

...
Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек изненадващо отпадна на
Коментари Харесай

Французойка изхвърли Ига Швьонтек на четвъртфиналите във Варшава

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек изненадващо отпадна на четвъртфиналите на домашния си шампионат във Варшава от сериите WTA 250, откакто загуби с 1:6, 6:1, 4:6 от французойката Каролин Гарсия в мач, който продължи повече от два часа.

Мачът стартира по желан метод за Гарсия, която завоюва първите четири гейма, реализирайки два пробива. Силният старт на французойката ѝ отвори необятно вратата към спечелването на първата част с 6:1.

Във втората част функциите на процедура се размениха, като Швьонтек беше тази, която диктуваше протичащото се на корта и след 6:1 в своя изгода изравни резултата.

Третият съдбоносен сет се движеше без пробиви до осмия гейм, когато Каролин Гарсия взе подаването на съперничката си, с цел да поведе с 5:3. Ига Швьонтек обаче не се съобщи и върна пробива, с цел да понижи пасива си на 4:5, само че в десетия гейм международната №1 още веднъж се пропука, инкасирайки общо пети пробив от началото на дуела, който постави и точка на разногласието.

По този метод Каролин Гарсия се класира за полуфиналите във Варшава, където тя ще играе против италианката Жасмин Паолини, която реализира поврат против Виктория Голубич, с цел да я надиграе с 1:6, 6:2, 6:2.

В другия полуфинал една против друга ще се изправят 190-та в света украинка Катерина Байндл и румънката Ана Богдан.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР