Световната здравна организация заяви днес, че случаите на Covid отново

...
Световната здравна организация заяви днес, че случаите на Covid отново
Коментари Харесай

СЗО предупреди за нова ковид-вълна в Европа през август

Световната здравна организация съобщи през днешния ден, че случаите на Covid още веднъж се усилват в Европа след двумесечен спад и предизвестиха, че ще пристигна нова вълна, в случай че не останем дисциплинирани.

" Миналата седмица броят на случаите се усили с 10%, което се дължи на засилено разбъркване, пътувания, събирания и облекчение на обществените ограничавания ", сподели районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге на конференция. " Ще има нова вълна в Европейския район на СЗО, в случай че не останем дисциплинирани ", добави Клуге.

Той предизвести, че този поврат е подбуден от възходящите случаи на индийския вариант Делта, който изпреварва разновидността Алфа, появил се за първи път във Англия.

Доклад на Агенцията за битка с заболяванията на Европейски Съюз ECDC пресмята, че по-заразният вид Делта може да съставлява 90% от новите случаи в Европейски Съюз до края на август. " Разпространението на имунизацията не се намира във фаза, която да предложи нужната отбрана ", съобщи Клуге. Той уточни, че междинният обсег на имунизациите в европейския регион е 24%, а половината от възрастните хора и 40% от здравните служащи към момента не са незащитени.

" Това е недопустимо и прекомерно надалеч от препоръчителните 80% покритие на възрастното население ", сподели Клуге.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР