Световната здравна организация (СЗО) заяви, че не е получила съобщения

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви, че не е получила съобщения
Коментари Харесай

СЗО: Няма нито един починал от Омикрон

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че не е получила известия за смъртни случаи, свързани с новия вариант на вируса – Oмикрон, съобщи Агенция Франс Прес.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 110
Здравната организация събира доказателства за евентуално опасения вид, до момента в който страните по света се борят да спрат разпространяването му.

Но макар възходящия брой страни, които записват инфекции с новия вид, в здравната организация на Организация на обединените нации към момента не са постъпили известия за смъртни случаи.

„ Все още не съм виждал известия за смъртни случаи, свързани с Омикрон “, съобщи представителят на СЗО Кристиан Линдмайер в Женева.

Линдмайер призова хората да внимават за разновидността Делта, който съставлява 99,8 % от последователностите, качени в световната научна самодейност GISAID с мостри, събрани през последните 60 дни.

От СЗО обявиха, че ще са нужни няколко седмици, с цел да се получи цялостна картина на трансмисивността и тежестта на болестта с варианта Омикрон, както и да се реши по какъв начин имунизациите, тестванията и лекуването се оправят с новия вид.

С разпространяването на Омикрон от разнообразни страни се появяват обособени сведения. Предварителните данни демонстрират, че е налице по-висока предаваемост.

Производителите на ваксини най-вероятно ще би трябвало да модифицират препаратите си против новия вид на ковид - Омикрон, оповестиха още от СЗО, съобщи БНР.

Говорителят на организацията Кристиян Линдмайер предложи на фармацевтичните компании да стартират още в този момент да работят в тази посока, а не да чакат последния  миг.

Изпълнителният шеф на немската компания " Байонтех " (BioNTech) Угур Шахин съобщи, че компанията може доста бързо да преработи препарата си, тъй че да противодейства на разновидността Омикрон.

" Новите разновидности се появяват в границите на няколко седмици или месеци. Ако разработим нова ваксина, не можем да предотвратим първата вълна на инфекции, тъй като са ни нужни към 100 дни да преработим имунизацията и да я разпространим ", съобщи Шахин.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 110  Женева слага 2000 души под карантина след определяне на два случая на разновидността Омикрон на COVID-19 Женева слага 2000 души под карантина след определяне на два случая на разновидността Омикрон на COVID-19  Здравният министър на РЮА: Навлизаме в четвъртата вълна на епидемията от COVID-19 Здравният министър на РЮА: Навлизаме в четвъртата вълна на епидемията от COVID-19  Омикрон не провокира тежка зараза при имунизираните против COVID-19 Омикрон не провокира тежка зараза при имунизираните против COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР