Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че медицински растения като едногодишния

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че медицински растения като едногодишния
Коментари Харесай

СЗО предупреди срещу използването на билки срещу Ковид-19

Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че медицински растения като едногодишния пелин (Artemisia annua), предлагани като вероятни лекувания против Ковид-19, би трябвало да бъдат изследвани първо за резултатност и странични резултати, заяви Ройтерс.

СЗО добави, че поддържа обичайна медицина, която е с научно потвърден резултат, тъй като спомагателните различни лекувания носят изгоди, написа Българска телеграфна агенция. Надпреварата да бъде намерено лекуване за Ковид-19 възобнови интереса към билки като едногодишния пелин. Мадагаскарският президент Андри Раджоелина възхвалява лекуване на основата на това растение. Макар и билковата примес още да не е изследвана научно, няколко африкански страни оповестиха, че към този момент са я поръчали, или че са получили поръчки за нея.

" Дори и терапиите да произлизат от обичайни практики и да са естествени, доста е значимо ефикасността и сигурността им да бъде открита със строги клинични тествания " - обявиха от офиса на СЗО за Субсахарска Африка.

СЗО работи с проучвателен институти, с цел да бъде тествана клиничната резултатност на артикули от обичайна медицина за лекуване на Ковид-19.

Съобщенията за успеваемостта на някои обичайни средства в обществените мрежи би трябвало да се одобряват деликатно, тъй като може да са лъжлива информация.
" Предлагат се доста растения и вещества, без да има минимални условия и доказателства за качество, сигурност и резултатност ", предизвести СЗО, като добави, че артикули, които не са изследвани съществено могат да слагат хората в заплаха, да им дадат лъжливо възприятие за сигурност и да ги отклонят от защитни ограничения. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР