Световната здравна организация (СЗО) и Световната банка съобщиха, че повече

...
Световната здравна организация (СЗО) и Световната банка съобщиха, че повече
Коментари Харесай

СЗО: Над половин милиард човека са заплашени от нищета заради COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) и Световната банка оповестиха, че повече от половин милиард души в света са застрашени от риск от последна беднотия заради проблеми със съответните здравни системи по време на пандемията от ковид. Това се показва в известие на СЗО по отношение на отчети на двете организации, написа РИА Новости.

" Ситуацията, при която на хората се постанова да заплащат за медицински услуги от джоба си, докарва повече от половин милиард души по света до живот в условия на последна беднотия ", се споделя в известието.

СЗО и Световната банка вършат заключението, че пандемията е довела до нарушавания в организацията на даването на здравни услуги и е предизвикала прекалено напрежение при работата на здравните системи на редица страни в света.

Поради това, по данни на двете организации, за първи път от 10 години насам е намалял обсега на ваксинираното популацията против други болести отвън ковид, а смъртността при заболяване от туберкулоза и малария се е нараснали в света като цяло.

" Всички държавни управления по света би трябвало неотложно да възобновят и ускорят напъните си, в посока на това, всеки жител да може да има достъп до здравни грижи, без опасения за финансовите последствия ", сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.
 Шефът на СЗО разкритикува производителите на ваксини против Covid-19, че са печелбари
Шефът на СЗО разкритикува производителите на ваксини против Covid-19, че са печелбари

Гебрейесус прикани фирмите да спрат новите продажби за страните с имунизирани 40% от популацията и нагоре

Той предложи на страните да усилят разноските си за опазване на здравето и обществена поддръжка, като отделят повече внимание на системите за първична здравна помощ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР