Световната здравна организация (СЗО) добави лекарства за лечение на множествена

...
Световната здравна организация (СЗО) добави лекарства за лечение на множествена
Коментари Харесай

СЗО: Всяка здравна система трябва да поддържа лекарства за ебола и множествена склероза

Световната здравна организация (СЗО) добави медикаменти за лекуване на множествена склероза и на ебола към листата си с съществени медикаменти, които всяка здравна система би трябвало да поддържа, заяви " Ройтерс ", представена от „ Дневник “.

Включването в листата може да има огромно значение за достъпа. Експертите настояват, че да вземем за пример прибавянето на медикаменти за ХИВ през 2002 година е помогнало те да станат по-достъпни за пациенти със СПИН в по-бедните страни.

Сега за първи път са добавени три медикаменти, които могат да се употребяват поотделно за лекуване на множествена склероза, в това число генеричните и биоподобните версии, където има такива.

Трите медикаменти са кладрибин, продаван от " Мерк ", глатирамер ацетат, регистриран от " Тева " и ритуксимаб на " Рош ".

СЗО съобщи, включването им ще " насочи към значима потребност на публичното здраве и ще поддържа световните старания за понижаване на световното задължение на множествената склероза ".

Добавени са и две лекувания с моноклонални антитела за ебола - анзувимаб, създаван от " Риджбек байотерапикс ", и инмазеб на " Регенерон ".

Налтрексон и акампрозат, налични като генерични медикаменти и предопределени за лекуване на разстройство, обвързвано с използването на алкохол, също бяха добавени към листата, както и подготвена за приложимост лечебна храна (RUTF) за лекуване на тежко недохранване при деца под петгодишна възраст.

За COVID-19 специалистите на СЗО предложиха да се добави раздел за лечебните средства, посочващ постоянно обновените насоки за лекуване на Коронавирус на организацията на Организация на обединените нации, вместо да се включват обособени медикаменти, поради бързо изменящата се зараза и обстоятелството, че главният лист се актуализира един път на две години.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР