Световната здравна организация () смята, че коронавирусът може да се

...
Световната здравна организация () смята, че коронавирусът може да се
Коментари Харесай

Изследване: Влажността може да разпръсква коронавирусните частици по-бързо

Световната здравна организация () счита, че коронавирусът може да се предава при всевъзможни климатични условия и няма причина да считаме, че ниските температури може да го унищожат , написа БГНЕС. СЗО напомня, че вирусът се популяризира главно сред хората. Дъждът и снегът могат да разредят останките от него върху пейки или други външни предмети, само че предаването му от повърхности не е главната причина за появяването на пандемията. Според учените, студеното време и по-ниските температури провокират угриженост, защото тогава хората са по-склонни да остават на закрито, в пространства с евентуално повече хора, където вирусът може да се популяризира по-лесно.
Проучванията демонстрират, че забележителен % от разпространяването на вируса става в семейства, където хората споделят общи елементи като кухни и бани.  СЗО и други здравни институции предизвестяват, че в закрити пространства с неприятна вентилация вирусът се предава по-лесно, защото инфектираните частици могат да останат във въздуха за няколко часа. Такова разпространяване е записано в нощни клубове, фитнес зали и по време на хорови осъществявания. Коронавирусът не се предава толкоз постоянно навън, тъй като чистият въздух разпръсква частиците, а за хората е по-лесно да съблюдават отдалеченост.
 Изследване: Мъжете претърпяват по-тежко ковид Изследване: Мъжете претърпяват по-тежко ковид
Заради въздействието на половите хормони върху действието на имунната система мъжет понасят по-тежко заразяването с ковид, з...
Експертите въпреки всичко предизвестяват, че в случай че хората прекарват дълго време навън наоколо до другите без маски, рискът от заразяване се усилва. През зимните месеци, когато прекарваме по-продължително време в пространства със изсъхнал въздух, заплахата от възпаление също нараства. Японски суперкомпютър сподели през октомври, че влажността може да окаже съществено въздействие върху разпръскването на вирусните частици . Откритието допуска, че потреблението на овлажнители може да помогне за ограничение на инфекциите по време, когато проветряването не е допустимо, написа в отчет „ Riken и Kobe University “. Симулациите демонстрират, че при мокрота на въздуха под 30% количеството аерозолирани частици е над два пъти повече спрямо равнище на мокрота 60%. Според здравните специалисти, най-хубавият метод да спрете предаването на вируса е да носите маска на публични места, да стоите на най-малко 2 метра от хора, които не са част от семейството ви, и постоянно да миете ръцете си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР