Световната здравна организация предупреди, че през 2022 г. може да

...
Световната здравна организация предупреди, че през 2022 г. може да
Коментари Харесай

СЗО алармира за нов проблем - недостиг на спринцовки за ваксинация срещу COVID-19

Световната здравна организация предизвести, че през 2022 година може да се стигне до дефицит на 1-2 милиарда спринцовки, нужни за осъществяване на имунизация против COVID-19, съобщи Ройтерс. Това може да се отрази и върху постоянните имунизации, както и да подкопае сигурността при потреблението на игли. Националните здравни управляващи би трябвало много овреме да възнамеряват своите потребности, с цел да избегнат " запасяването " и обстановките, следени при започване на пандемията, когато имаше дефицит на персонални защитни средства, счита специалистът от СЗО Лайза Хедман.

" Може да имаме световен дефицит на имунизационни спринцовки, който от своя страна да докара до съществени проблеми като закъснение на имунизационните старания, както и паники за сигурността ", обясява тя.

По думите й възможен дефицит може да докара до закъснение на постоянните имунизации, в частност при децата. Забавяне може да има и при други здравни услуги, което от своя страна е допустимо да насърчи рисковото неведнъж потребление на спринцовки и игли, изключително в по-бедните страни.

Досега в света са осъществени към 6,8 милиарда имунизации против COVID-19, съвсем двойно повече от постоянните имунизации, а общият индустриален потенциал е близо 6 милиарда имунизационни спринцовки на година, прибавя специалистът. Според нея това значи, че в световен проект следващата година може да има дефицит на цели 2 милиарда спринцовки, в случай че повече фабрики не се преориентират към произвеждане на точния тип съоръжение за имунизации.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР