Световната здравна организация одобри днес еднодозовата ваксина срещу COVID-19 на

...
Световната здравна организация одобри днес еднодозовата ваксина срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

СЗО одобри ваксината срещу COVID-19 на „Джонсън и Джонсън“

Световната здравна организация утвърди през днешния ден еднодозовата ваксина против COVID-19 на американския фармацевтичен колос „ Джонсън и Джонсън “ (Johnson & Johnson), оповестиха информационните организации, базирайки се на официално съобщение на СЗО.

" Всяко ново несъмнено и ефикасно средство против COVID-19 е още една крачка към преодоляването на пандемията ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.
В известието на СЗО се споделя, че има задоволително данни от огромен брой клинични тествания, които демонстрират, че имунизацията на „ Джонсън и Джонсън “ е ефикасна при пълнолетни лица.
Според огромно проучване, извършено на три континента, този препарат е сполучлив в 85 на 100 от случаите и защищава от съществено боледуване, хоспитализация и гибел.

Той дава сериозна отбрана даже в страни като Република Южна Африка, където са открити разновидности на вируса, които наподобява се повлияват в по-малка степен от други утвърдени ваксини, в това число тази на британско-шведската компания " АстраЗенека " (AstraZeneca), отбелязва Асошиейтед прес.

КОВАКС, подкрепяната от Организация на обединените нации интернационална стратегия за даване на ваксини против COVID-19 на по-бедните страни, към този момент разгласи, че има авансово съглашение с „ Джонсън и Джонсън “ за доставка на 500 милиона дози, което обаче още не е юридически обвързващо. Надеждите са, че компанията ще може да обезпечи през идващите месеци най-малко част от тези дози.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР