Световната търговска организация (СТО) стана първата крупна дипломатическа жертва на

...
Световната търговска организация (СТО) стана първата крупна дипломатическа жертва на
Коментари Харесай

Световната търговска организация отложи министерската си среща заради новия вариант на COVID-19

Световната комерсиална организация (СТО) стана първата крупна дипломатическа жертва на новия вид на ковид, откакто отсрочи първата си за последните четири години министерска среща поради влошаващата се здравна обстановка. Форумът беше плануван за идната седмица, съобщи Ройтерс.

СТО съобщи, че нощес членовете й са се договорили да отсрочат плануваната за новата седмица министерска конференция , откакто откриването на новия вид на вируса докара до налагането на ограничавания в режима на пътешестване, които ще попречат на министрите да дойдат в Женева.

Засега не е планувана нова дата.

Швейцария, където се намира седалището на СТО , спря директните полети от Южна Африка и близките й страни и вкара условие за тестване и карантина при идване от редица дестинации, в това число Белгия, Хонконг и Израел.

СТО, чиято централа е в Женева, беше възнамерявала присъствена среща , само че новите ограничавания значат, че делегациите на огромни играчи като Южна Африка и Европейската комисия, чиято централа е в Брюксел, щяха да вземат участие главно виртуално.

Мнозина възприемаха отсрочената министерска среща като тест за значимостта на СТО като организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР