Световната олигархия даде оферта за постковидното пространствоВеликото зануляване е в

...
Световната олигархия даде оферта за постковидното пространствоВеликото зануляване е в
Коментари Харесай

Бъдещето: 1% супербогати, 99% - в цифров концлагер

Световната олигархия даде оферта за постковидното пространство Великото нулиране е в ход, най-неприятното следва, твърди Боян Чуков
- Господин Чуков, по какъв начин пандемията ще преразпредели международните сили и какво ще ни донесе новият международен ред?
- Светът получи " оферта " от международната олигархия.
Предложението е направено доста непосредствено и без увъртания. Клаус Шваб, президент на Световния стопански конгрес в Давос, който е представител и показва ползите на най-богатите хора на планетата, заяви на света, че се готви гражданска война от международната олигархия. Предложението е направено в неговата книга " Великото нулиране ", която излезе през юни 2020 година. То е цинично, само че е почтено и искрено. Световната олигархия смята, че националните страни са спънка на проектите й за бъдещото преформатиране на света. Клаус Шваб искрено съобщи, че националният суверенитет е пречка за предлаганата от него формула за глобализация. Във " Великото нулиране " се твърди, че към този момент сме навлезли в " постковидния свят " и връщане обратно няма.
Днешният метод на живот се дефинира като " новата нормалност ". Съгласно проектите на Клаус Шваб, междинният и дребният бизнес ще бъдат унищожени вследствие на задълбочената тежка икономическа рецесия, подбудена от пандемията.
Очаква се светът в недалечно бъдеще да се състои от 1% супербогати хора, а останалите 99% ще живеят в " дигитален концлагер " и ще се радват на това, което олигархията въпреки всичко им дава снизходително, с цел да съществуват. В нашето всекидневие нахлуха понятия като " локдаун ", " самоизолация ", " разграничаване " и други.  Звучи ужасно, само че който желае, може персонално да прочете " Великото нулиране " и да се убеди във въпросната " оферта ", която е опакована в мелодичен демократичен и политкоректен разказ. Русия и Китай могат да устоят на " вятъра на измененията " и в случай че съумеят да се опълчват сполучливо, ще следим оформянето на панрегиони в света, които имат относителна автаркия.
Клаус Шваб е прям. Той задава риторичен въпрос: " Кога ще се върнем към " естествения " живот? " Отговорът е " в никакъв случай ". Световната олигархия зачерта понятието " стопански демократизъм ". И предложения човечеството в новата посткапиталистическата ера, която се назовава " инклузивен капитализъм ". Клаус
Шваб приказва красиво за тъждество в новия свят. Но не помни да каже, че равенството се отнася единствено за упоменатите нагоре 99% от популацията.  
- Задава ли се нова Голяма меланхолия, както предвиждат някои, откакто в САЩ  бе обособен огромен пакет с помощи за трилиони за засегнатите от пандемията?
- Съединени американски щати окончателно навлизат в дълбока систематична рецесия. Много хора не желаят да имат вяра, че " положителното остаряло време " си е отишло окончателно. Американската стопанска система се задъхва, затварят се всеобщо фабрики, безработицата се усилва стремглаво, а и новият президент легализира 11 млн. стопански мигранти в Съединени американски щати. Очевидно, че се появяват предпоставки за увеличение на общественото напрежение в страната.  Да не приказваме, че в Южна Америка са се оформили големи колони от хора, които се готвят да щурмуват американската граница в търсене на по-добър живот. Най-големият проблем в Съединени американски щати е, че американците изгубиха религия в своята народна власт и не имат вяра на ръководещите. Същата картина се наблюдаваше директно преди 1989 година в Съюз на съветските социалистически републики и целия социалистически лагер. Никой не вярваше на никого и за нищо!
Вижте какво се случва сега - Джо Байдън и Доналд Тръмп имат дружно и редом открити процедури за импийчмънт. Това в никакъв случай не се е случвало в историята на Съединени американски щати.
Националната армия продължава да си стои във Вашингтон. Столицата наподобява като Багдад със " зелени зони " за сигурност. BLM ( " Животът на чернокожите е от голяма важност " ) са гневни съперници на Доналд Тръмп, само че разрушиха офис на демократите в Орегон и издигнаха плакати против Джо Байдън. Според мен най-късно след 2-3 години Байдън ще се отдръпна от президентския пост по здравословни или някакви други аргументи. Вицепрезидентът Камала Харис ще заеме неговото място. По този метод тя ще се кандидатира през 2024 година с " летящ старт " за президент на Съединени американски щати.
- По-малките или по-големите страни ще съумеят да се измъкнат по-лесно от рецесията? Какво ще стане с Европа?
- Никой няма да се измъкне по-леко от икономическата рецесия, която се появи през 2007-2008 и се задълбочи неимоверно доста през предходната година след първата вълна на COVID-19 в света. Европа към момента е в орбитата на Съединени американски щати. Европейски Съюз след Brexit не е същият.
Американците започнаха да се изтеглят от Западна Европа, която, наводнена от талазите бежанци от Азия и Африка, от ден на ден стартира да наподобява на Москва преди в нея да влязат войските на Наполеон. Скандинавските страни след още 10-на години няма да се разграничават от някоя джамахирия. Що се касае до Англия, то тя ще се развива настрана от континента, само че ще си остане непосредствен съдружник на Съединени американски щати в англосаксонското цивилизационно семейство, което ще става все по-сплотено. Светът е излизал от световна икономическа криза постоянно посредством следващата огромна война. Такива са Първата и Втората международни войни. Днес казусът е, че светът към този момент е във война, само че тя е хибридна. И не всеки го схваща. Атомното оръжие най-малко към този момент възпира и прогонва мислите на политиците за класическа война. Но хибридна война се води с всички нейни способи и форми. А те са безчет. Неслучайно специалистите назовават хибридната война " течен спор ".
Сражения се водят в политическата, икономическата, финансовата, културната, просветителната, спортната и ред други области на човешката активност. Няма сфера, в която да не следим сражения вид " хибридна война ".    
- Как виждате ориста на България в тази обстановка?
- Като се има поради турбулентния интервал, в който навлиза целия свят, то не е обикновено да считаме, че ще ни се размине, " тъй като Господ е българин ". Вместо с утежняването на обстановката в света ние да ставаме все по-единни и задружни като народ, се оказва, че продължаваме да се борим със себе си и разрушавам своята държавност. Живеем във време, когато политическите, икономическите, финансовите и всевъзможни други рецесии се развиват прекомерно бързо, от време на време стремително, за разлика отпреди 20-на години. Сега неприятностите ще ни връхлетят в едночасие. А е явно, че не сме готови. Продължаваме да живеем в света, който си отиде. Още от времето на Тодор Живков приказваме за " интелектуализация на нацията ", по-ясно казано - " да поумнеем групово ". Към днешна дата това към момента е много несполучливо. Доказателството е, че настъпваме едни и същи лопати от десетилетия. Не се учим дори и от личните си неточности. Дано да греша, само че смятам, че най-неприятното ни следва.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР