Световната банка прогнозира, че цените на енергията ще се понижат

...
Световната банка прогнозира, че цените на енергията ще се понижат
Коментари Харесай

Световната банка: Цените на енергията ще се понижат с 11 процента през 2023 г.

Световната банка предвижда, че " цените на силата ще се намалят с 11 % през 2023 година след покачването им с 60 на 100 през тази година ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Средна цена на петрола вид Брент ще доближи 92 $ за барел през идната година и 80 $ през 2024 година ", планува банката в последния си обзорен отчет за пазара на първични материали. Тези стойности обаче са много над междинната петгодишна цена на Брент от 60 $ за барел.

" Руският експорт на недопечен нефт може да падне с 2 милиона барела дневно заради ембаргото, което наложи Европейският съюз и рестриктивните мерки върху застраховките на петролните товари и доставките им ", се споделя в документа. 

Предложеният от групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) таван на цената на съветския нефт може да засегне съветския експорт, само че с цел да има резултат, е належащо да се включат и страните с разрастващи се стопански системи, написа още в разбора на Световната банка.

Тя предизвестява, че забавянето на световния стопански напредък и продължаващите строги ограничавания против разпространяването на COVID-19 в Китай съставляват съществени  рискове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР