Световната антидопингова агенция (WADA) е съобщила на Русия, че няма

...
Световната антидопингова агенция (WADA) е съобщила на Русия, че няма
Коментари Харесай

Русия била информирана, че пропуска световното по футбол, съобщава beIN Sports

Световната антидопингова организация (WADA) е съобщила на Русия, че няма да може да взе участие на международното състезание по футбол в Катар през 2022 година Това заяви катарската телевизия beIN Sports в " Туитър ", като се базира на собствен източник в WADA.

Никоя от страните не удостоверява публично изказванието.

Заради огромния допинг скандал Русия беше извадена от огромните събития в спорта за четири години. Наказанието беше обжалвано и се чака решение на Спортния трибунал в Лозана. Санкцията включва олимпийските игри и международните шампионати, само че не и Евро 2020 по футбол, за което Русия се класира и даже е измежду домакините.

" Няма какво да прибавим към мнението ни от декември, в което съобщихме, че ФИФА е в контакт с WADA и ASOIF (Асоциация на интернационалните федерации в летните олимпийски спортове) по отношение на решението на изпълнителния комитет на WADA ", декларирали от пресслужбата на ФИФА пред ТАСС.

Генералният шеф на Руската антидопингова организация Юрий Ганус разгласи, че организацията не е уведомявана на WADA за вероятно безучастие на страната на международното. От Руския футболен съюз също обявиха, че не са получавали документи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР