Светослава Симеонова е основател на платформата foody.to, която се бори

...
Светослава Симеонова е основател на платформата foody.to, която се бори
Коментари Харесай

Стотици хиляди тонове храна се изхвърлят в България | Е-кономика 15.11.22

Светослава Симеонова е създател на платформата foody.to, която се бори против разхищението на храна, а самата самодейност е почнала като блог в Инстаграм. Симеонова взе участие в редица конгреси за бизнесмени в чужбина, а също е и преподавател в Технически университет - София.

 

“В международен мащаб се твърди, че близо една трета от храната създадена за година се изхвърля. По данни на Евростат, това са към 57 милиона тона храна, или 127 кг на човек. Разхищението предизвиква спомагателни въглеродни излъчвания, а в това време в Европейски Съюз има над 30 милиона души, които не могат да си разрешат топла храна на всеки два дни. “ - това разяснява създателят на платформата за храна foody.to - Светослава Симеонова.

Гостът разяснява и идното събитие “Да спасим повече от положителния усет ”. То е част от поредност събития свързани с кръговата стопанска система и цели обединяване на бизнеса и започващите компании за основаването на повече устойчиви предприятия.

“ За нашата компания е значимо да бъдем връзката сред останалите бизнеси и ХоРеКа бранша, където ние участваме много интензивно. Получаваме доста положителна противоположна връзка, както от други започващи компании, по този начин и от неправителствения бранш. Вярваме, че точно с такива устойчиви партньорства можем да създадем тематиката в действителност забавна и тя да стане значима. “

Симеонова разяснява и по какъв начин дребните стъпки които всеки консуматор подхваща могат до доведат до едно по-устойчиво бъдеще. Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР