Светлината и сенките непрекъснато играят и се променят, давайки на

...
Светлината и сенките непрекъснато играят и се променят, давайки на
Коментари Харесай

Mazda: Как светлината и сенките оформят дизайна - видео

Светлината и сенките непрестанно играят и се трансформират, давайки на дизайнерите в Mazda безкрайни благоприятни условия да основават коли с прочувствено влияние. Централното ентусиазъм на дизайна на Mazda е Kodo – „ душата на придвижването “ - дизайнерският език на японския авто производител се основава на философия, която гледа на транспортните средства като на живи обекти.

Кодо съчетава три детайла: Ма, хубостта и хармонията на празното пространство; Сори, уравновесените криви; и Utsuroi, играта на светлина и сянка. Дизайнерите на Mazda обръщат огромно внимание на това по какъв начин тези детайли си взаимодействат - по какъв начин светлината въздейства върху повърхностите на автомобила, с цел да сътвори оня образен резултат на непрестанно придвижване, който е главен в дизайна на Mazda.

Светлината, която акцентира линиите и цветовете на екстериорния дизайн, играе също толкоз значима роля, колкото светлината и сенките, които се отразяват в интериора, върху арматурното табло, седалките и страничните панели. В сходство с концепцията на Ma, премахването на всички остри линии върху повърхностите на модела основава празно пространство, платно, върху което светлината разкрива естествената хубост на автомобила.



„ Отраженията са неразделна част от нашия дизайнерски език, тъй че ние обръщаме особено внимание на това по какъв начин светлината взаимодейства с автомобила, с цел да можем да подчертаем дизайнерските елементи, форми и цветове “ - споделя Густав Дьон Тоуг, старши дизайнер на Mazda - „ Пример за това са S-образните отблясъци в профил на Mazda CX-60, които се къпят в изменяща се светлина, когато автомобилът е в придвижване. Те основават плавни и отразяващи шарки, които укрепват усещането за придвижване и вдъхват живот на автомобила, даже когато е имобилен. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР