Светът заговори сериозно за четвърта вълна на коронавируса. А индийският

...
Светът заговори сериозно за четвърта вълна на коронавируса. А индийският
Коментари Харесай

Мангъров обяви и Делта варианта за нищо особено

Светът заприказва съществено за четвърта вълна на ковид. А индийският Делта вид държи нащрек лекарите. Но у нас доцент Атанас Мангъров счита, че това не е нищо изключително.  

Делта разновидността на ковид се популяризира по-бързо и е по-заразен, само че в клинично отношение не се отличава от другите досегашни разновидности на COVID-19, с които се срещнахме, съобщи инфекционистът, представен от TrafficNews.

„ Стандарт ” напомня, че от Националния център по заразни и паразитни заболявания оповестиха, че към този момент са доказани първите двама пациенти от Пловдивска област с Делта вид.

„ Ние ретроспективно научаваме от секвениране на пробите на наши пациенти, които към този момент са изписани, че са били с Делта, само че не сме разбрали. Тоест, по нищо не се отличават клинически от другите разновидности ”, съобщи Мангъров. По думите му, за момента не може да се каже дали смъртността е по-висока, защото у нас не се прави толкоз всеобщо секвениране, само че към този момент място за терзание няма.

„ Мисля, че забележителна част от популацията на страната, за жалост не знаем тъкмо какъв брой, към този момент се срещна с този вирус. Хората, които са го изкарали по натурален метод, няма да се разболеят от Делта разновидността. За имунизираните обаче не е доста несъмнено, както се вижда от протичащото се в Израел и Англия ”, добави доцент Мангъров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР